Nogomet

VIDEO+FOTO: Press u NK Čelik pred utakmicu protiv NK Metalleghe – Strpljenjem do pobjede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 8.kola Lige za opstanak BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Metalleghe BSI iz Jajca.
Ova utakmica na programu je u subotu 13.maja 2017. na stadionu Bilino polje u Zenici u 17,00 sati.

Prisutnim novinarima obratili su se Boris Pavić, šef stručnog štaba Čelika i Semir Pezer, nogometaš Čelika, a moderator je bio Robert Jonjić.
Najavljujući razloge pressa Jonjić je saopštio da subotnja utakmica sa NK Metalleghe BSI Jajce će pored velike rezultatske važnosti za oba kluba imati i humanitarni karakter.
-S obzirom da je sin bivšeg igrača NK Čelik Zenica Seada Bajramovića trenutno u procesu liječenja i potrebna mu je finansijska pomoć za liječenje koje nije u mogućnosti sam finansirati, rukovodstvo kluba je odlučilo da 20% prihoda od ulaznica sa nadolazeće utakmice bude donirano za liječenje Melisa Bajramovića.- kazao je Jonjić, koji je predstavio domaćine pressa i dao im riječ.
-Sutra nas čeka još jedna važna utakmica u ovoj sezoni, možda i najvažnija ove sezone, ali je očekujemo u puno boljem raspoloženju, nego ranije. Pozivam naše navijače da nas podrže i nadam se da zajedno možemo doći do pobjede kako bi obezbjediti opstanak u Premijer ligi BiH, što je svima nama zajednički cilj. Momci rade odlično, igramo bez Danijala Brkovića koji ima tri žuta kartona, povrede su sanirali Smriko i Salčinović i se vraćaju u ekipu što su dobre vijesti, te se nadam da ćemo uz podršku navijača, koje i ovaj put pozivam da nas podržavaju u što većem broju do kraja sezone, kako bi zajedničkim snagama došli do opstanku u Premijer ligi BiH. Pošto je utakmica i humanitarnog karaktera, pomoć za sina našeg bivšeg igrača Seada Bajramovića, to je još veći razlog za veće prisustvo publike u subotnjoj utakmici protiv Jajčana.

Nakon današnjeg treninga idemo u karantin da se odmorimo i vidjet ćemo koja će ekipa sutra istrčati na teren,- kazao je, između ostalog, Boris Pavić.
Vezista Čelika, Semir Pezer, nada se pobjedi i pored toga što će utakmica biti teška.
-Možda bi bilo dobro da rano postignemo pogodak, da nam olakša dalji tok utakmice i koji bi nam dao sigurnost za konačnu pobjedu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer je utakmica i humanitarnog karaktera,- kazao je Pezer.

Inače, Čelik i Metalleghe odigrali su ove sezone svoje prve zvanične utakmice, a subotnji meč biće ukupno četvrti. Na otvaranju sezone Jajčani su slavili na Bilinom polju, a dva susreta na terenu naših gostiju završena su bez pobjednika. Čelik se nada prvoj pobjedi protiv Metalleghe-a.

Iz NK Čelik pozivaju navijače i simpatizere da dođu na utakmicu u subotu u 17 sati i na najbolji način kupovinom ulaznice pomognu svoj klub i porodicu Bajramović.
Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK Metalleghe BSI na rasporedu je u subotu 13.maja 2017.godine u 17,00  sati na stadionu Bilino polje u Zenici.
Službena lica za utakmicu NK Čelik – NK Metalleghe BSI:

NK ČELIK – NK METALLEGHE BSI 13.05.2017. Arena Sport 17.00
Sudija Šehović Admir Sarajevo
DELEGAT A-1 Lazić Damir Brčko
Šarić Damir – Tuzla A-2 Milić Dženan Sarajevo
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Kaljanac Haris Sarajevo
Čavar Danko – Široki Brijeg 5

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno