Nogomet

VIDEO+FOTO: Press u NK Čelik pred susret sa Zrinjskim – Nećemo se predati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Press u NK Čelik pred susret sa Zrinjskim – Nećemo se predati – Subota: NK Čelik – HŠK Zrinjski u 13,00 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press je utakmica 18.kola prvenstva (sedmo kolo drugog dijela lige i ujedno posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi HŠK Zrinjski iz Mostara.

Prisutnim novinarima obratili su se Vinko Divković, šef stručnog štaba NK Čelik i Anes Duraković, mladi prvotimac Čelika.
Još jedna teška utakmicu za nogometaše Čelika na Bilinom polju, dolazi aktuelni šampion BiH, Zrinjski, koji je pobjedio u prvom dijelu prvenstva u Mostaru (5:2), nakon ranog vođstva Čelika od 0:2.

Šef stručnog štaba, Vinko Divković, osvrnuo se na prošlu utakmicu u Tuzli i poraz od 3:0. Kaže da je u Tuzli kulminiralo njegovo nezadovoljstvo igrom i nemoći njegove ekipe. Razočarao se u neke igrače u koje je na početku najviše vjerovao.
Za subotnju utakmicu protiv favorizovane ekipe Zrinjskog ističe da se neće predati, ali nemoguće je parirati Zrinjskom sa ovakvim rosterom. Treba dati 120%, pa se možemo nadati povoljnom ishodu u zadnjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva. Biće promjena u ekipi i neće u timu biti igrači, koji su već, na neki naćin, otpisani iz Čelika. Ekipi se priključuje junior Mahmut Mujak, vraća se Emrah Skopljak. U ekipi neće definitivno biti Hrustana Kadrića, golmana Mateja Markovića (povrede), te Zlatka Kazazića, koji se nije pojavljivao nakon povrede protiv Krupe. U zadnjoj liniji će biti dvije izmjene, a u srednjoj liniji jedna izmjena.

Mladi prvotimac Anes Duraković ističe da je ekipa Zrinjskog favorit protiv svake ekipe u Premijer ligi, jer su godinama u samom vrhu bh. nogometa. Treba se boriti i pokušati ostvariti povoljan rezultat, je samo borbenošću se može ostati neporažen. Obećava da će se boriti i očekuje podršku sa tribina.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – HŠK Zrinjski na rasporedu je u subotu, 09.decmbra 2017.godine u 13,00 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno