Nogomet

VIDEO+FOTO: Press u NK Čelik pred susret sa Krupom – Idemo na pobjedu, kažu u Čeliku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Subota: NK Čelik – FK Krupa u 13,00 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 16.kola prvenstva (peto kolo drugog dijela lige) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Krupa iz Krupe na Vrbasu.

Prisutnim novinarima obratili su se Vinko Divković, novi šef stručnog štaba NK Čelik i Aldin Šišić, kapiten NK Čelik.

Za nogometaše Čelika još jedna teška utakmicu. Na Bilino polje stiže ekipa Krupe, koja je u prošlom kolu pobjedila aktuelnog šampiona Zrinjskog i jednog od timova koji je i u ovom prvenstvu stalno na vrhu ili pri vrhu tabele.

Novi šef stručnog štaba, Vinko Divković, je prvi put na klupi Čelika u Zenici, a druga utakmica koju vodi kao novi trener. Ističe da je zatekao puno povrijeđenih i nezadovoljnih igrača kada je došao u klub prije 20-ak dana, ali da je sada situacija puno bolja. Kako kaže, vidljiv je bio napredak u igri na prošloj utakmici u Bijeljini, a da za ovu utakmicu sa Krupom ima na raspolaganju sve igrače osim Udovičića, koji nije dovoljno trenirao. U tim se vraćaju Hasanhodžić i Kazazić. Za subotnju utakmicu najavljuje pobjedu i da nemaju drugog izbora.

Kapiten Aldin Šišić kaže da bi bio zadovoljan i sa bodom protiv favorizovane ekipe Krupe, koja je u velikoj formi, ali da će ići na pobjedu, kako je najavio i trener Divković. Biće teško, ali će ostaviti srce na terenu. Kaže da moraju popraviti igru u odbrani, a naročito igru poslije prekida nakon kojih, uglavnom, primaju golove. Sve karte baciti da se ostvari pobjeda, jer, kako reče, ovo je utakmica na kojoj mogu tražiti bodove, a ne u narednim kolima u Tuzli i protiv Zrinjskog, aktuelnog prvaka, u zadnjem kolu  jesenjeg dijela prvenstva.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Krupa na rasporedu je u subotu, 24.novembra 2017.godine u 13,00 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno