Nogomet

(VIDEO+FOTO) Press NK Čelik uoči nove sezone: Ambicije, pripreme, deblokada računa…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u press salonu stadiona Bilino polje održana press konferencija povodom nove sezone Prve lige FBiH.

Prisutnim novinarima obratili su se direktor Emir Čerim, predsjednik Denis Mušović i pravnik kluba Tarik Hadžimahmutović.

,,Pozdravio bih sve prisutne novinare i navijače nogometnog kluba Čelik. Osvrnuo bih se prvo na prethodnu sezonu koja je bila veoma trbulentna. Na početku drugog dijela polusezona imali smo ogromnu finansijsku krizu zbog nekih grešaka na ljetnom prelaznom roku i blokade računa. Za narednu sezonu smo zadržali 90% igrača iz prethodne sezone te smo potpisali ugovor na dvije godine sa gospodinom Damjanovićem. Cilj nam je dovesti još par pojačanja koja bi dala iskustvo našoj mladoj ekipi i tako se borili za Premijer ligu. Danas ste mogli vidjeti u medijima da je ekipu pojačao Hamza Martinović. Pored njega, u aktivnim smo pregovorima sa još četiri igrača, ali ne želimo da žurimo dok ne provjerimo sve detalje navedenih. Nastavili smo praksu od prošle godine pa smo pružili priliku svim izlaznim juniorima da se nadmetnu treneru Damjanoviću i pokažu čime raspolažu. Ambicija kluba je povezana sa podrškom svih institucija. Ukoliko bi imali podršku lokalne zajednice, Kantona i Federacije, mi bi mogli napraviti ambiciju povratka u Premijer ligu. Bez obzira na sve, mi ćemo se boriti da se to desi”, izjavio je Emir Čerim.

,,Želim da Vam kažem da će ovaj Upravni odbor ponuditi novu kandidaturu klubu sa proširenim sastavom koji će nas osvježiti i pomoći u našim obavezama. Vjerujem da ćemo mnogo brže završavati naše zacrtane zadatke. Javnost će biti upoznata sa aktivnostima koje je ovaj Upravni odbor imao u prethodne četiri godine. Pozvao bih sve članove kluba i druge da se prijave na ovaj konkurs jer nam je svima cilj da vratimo Čelik na zdrave noge. Što se tiče deblokade računa, u nekim stvarima smo nemoćni jer drugi ne rade svoj posao. Ukoliko se svi aktiviramo i pomognemo Upravnom odboru, naredni cilj je sigurno povratak u Premijer ligu. Želim da izrazim veliko zadovoljstvo svim kolegama u klubu i da se zahvalim svima što su pomogli maksimalno klubu da se radi stabilno. Također ćemo pokrenuti pitanje Trening kampa Nogometnog kluba Čelik jer naši omladinski pogon radi u veoma lošim uslovima”, izjavio je predsjednik kluba Mušović.

,, Pozdravio bih sve prisutne te se zahvalio novinarima na dolasku. Prije svega, pristao sam da budem član Upravnog odbora te ako bude Denis predsjednik, ostat ću u klubu i davati sve od sebe da pružim pomoć. Deblokada računa? Svi kažu da to predugo traje. Ja kao neko ko je uključen u taj proces, nisam iznenađen dužinom trajanja svih postupaka. Imali smo 60 blokada, a sada imamo maksimalno sedam. Postoje prepreke kao što su zakonski rokovi, a postoje i prepreke kao što je kapacitet Suda. U svemu tome je dobro što mi na vidimo svjetlo na kraju tunela. Vjerujem da će deblokada biti, ako se potrudimo malo više, do kraja godine, a i prije. Činjenica je da Klubu treba para. Trebaju nam pare za obaveze od ranije koje smo mi naslijedili i umanjili. Mi smo krenuli od velikog minusa u klubu. Dobili smo podršku od Grada i nadam se da će ta komunikacija nastaviti u istom pravcu. Obećano nam je da, kada budemo htjeli napast Premijer ligu, da ćemo dobiti bolju podršku. Napadamo Premijer ligu, sada ljude iz Grada pozivamo da nam pruže bolju podršku. Ispadaju četiri ekipe i bit će mnogo teško narednih godina doći do Premijer lige. Uz pravu podršku napravit ćemo odličan igrački kadar za narednu sezonu. Momci koji su tu četiri godine, zaslužuju poštovanje, a mi kao sugrađani trebamo da ih podržimo kroz učlanjenje ili ostale akcije kao što su Čelični zid, 12. igrač itd. Ovo nam je odličan trenutak da se potrudimo i vratimo Čelik tamo gdje pripada. Pozivamo sve koji su nam obećali podršku, da sada to urade”.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno