Politika

Video+foto: press nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: press nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića – Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović, dobitnik „Zlatnog ljiljana“, najvećeg ratnog priznanja Armije BiH iz 1993. godine, čovjek sa bogatom biografijom, održao je danas press konferenciju, kojom je ozvaničio početak svoje predizborne kampanje u koju je ušao odlučan da svojim referensama i kvalitetnim programom osvoji najveći broj glasova sugrađana.

„Moj program se svodi na zapošljavanje pod jedan, zapošljavanje pod dva i ponovo na zapošljavanje. Bit ću gradonačelnik i pomagati sve građane, a ne samo podobne i poslušne političkim strankama“, rekao je gospodin Kasumović u svom prvom zvaničnom medijskom nastupu od početka predizborne kampanje za lokalne izbore 2. oktobra.

Za nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zernice prijavio se jer kako je rekao, nije više mogao gledati nepravdu koja se čini Zenici i njenim nima Zenice od strane poslušnih i podobnih

„Gradonačelnik se bira jedan. Građani trebaju izabrati svoga gradonačelnika, a ne da im centrale stranaka iz Sarajeva biraju gradonačelnika. Obećavam da ću setom mjera omogućiti da investitori ne zaobilaze Zenicu i idu u druge gradove da registriju preduzeća i upošljavaju ljude Zato sam odlučan da izvršim reorganizaciju gradske uprave. Napravit ću tim ljudi koji će za domaće i inostrane investitore papire rješavati za sedam dana“, poručio je Kasumović.

Za javna preduzeća Kasumović je rekao da su naprimala „stranačku vojsku i svoju familiju“, što finansiraju građani nepotrebnim taksama i paušalima.

„Obećavam da ću ukinuti sve paušale i takse koje plaćamo zeničkim javnim preduzećima kako bi oni finansirali svoju djecu i izborne aktivnosti. Toga više neće biti jer to nije legalno“, istakao je Fuad Kasumović.

Problem gradskog grijanja Fuad Kasumović planira riješiti jedinim mogućim i realnim rješenjem – kupovinom novih kotlova u ArcelorMittal Zenica, kompaniji koja hrani više hiljada zeničkih porodica.

Sredstva za sport i kulturu, kao i infrastrukturu koja se tiče ove dvije oblasti nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović riješit će između ostalog i oporezivanjem sportskih kladionica koje milione izvlače iz grada zahvaljujući sporazumu Izetbegović – Čović.
„Svako prodajno mjesto – kladionicu kojih je više od 70 na području Zenice, godišnje će platiti do 50.000 KM za fond namijenjen razvoju sporta i kulture. Ta sredstva dijelit će klubovi, udruženja, biblioteke, pozorište, kulturno-umjetnička društva i drugi“, dodao je Kasumović.

Izdvajanja za poljoprivredu sa sadašnjih 320.000 KM na godišnjem nivou Kasumoviće će povećati na 3,2 miliona KM čime želi pomoći razvoj sela. Osim toga, za sva sela u svome mandatu će asfaltirat puteve. „Ako sam na ideju rahmetli Husejina Smajlovića mogao otići u Saudijsku Arabiju i dogovoriti kredit po izuzetno povoljnim uslovima, mogu to isto uraditi i za Nemilski i Babinski sliv, kao i za Stranjane, Mošćanicu, Pojske, Donju Vracu i ostala naselja. Završit ću i GGM, spojiti ga na autocestu A1. Zenica će biti mjesto ugodnog življenja u koje će se dolaziti i iz kojeg mladi neće odlaziti. Naravno, sela zaslužuju više i to će dobiti“, zaključio je na danas održanoj press konferenciji Fuad Kasumović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice.

On je dodao kako će u rekordno kratkom roku riješiti problem pasa lutalica, kao i uvesti besplatan wi-fi u sva naselja. Popravit će postojeća i izgraditi nova dječija igrališta i sportske poligone, te ih staviti pod video nadzor.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno