Nogomet

VIDEO+FOTO: press konferencije reprezentacija BIH i Grčke uoči meča na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: press konferencije reprezentacija BIH i Grčke uoči meča na Bilinom polju – Službena press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine pred meč sa Grčkom održana je večeras na „Bilinom polju“ u Zenici, a na pitanja novinara odgovarali su selektor Mehmed Baždarević i kapiten Edin Džeko.

Baždarević je na interesovanje medija za sutrašnji sastav i stanje Miralema Pjanića odgovorio: „Večeras nakon posljednjeg treninga ćemo odlučiti kojih 11 igrača će sutra istrčati na teren. Nastojali smo da spremimo i rezervni plan ukoliko Pjanić ne bude spreman, ali neće nam trebati. Miralem će sutra biti u mogućnsti da odigra svih 90′.“

Novinare je zanimalo i da li će domaći teren učiniti bh tim favoritom, a selektor je rekao: „S obzirom da igramo kući, to bi mogla biti naša prednost. Važno je i kako će ekipa reagovati u ambijentu koji će biti sigurno na nivou i šta će dati publici kako bi ta prednost bila stvarna.“

Baždarević je još dodao: „Spremamo se odgovorno sa velikim optimizmom i ambicijama. Nadam se da ćemo biti na nivou svih 90 minuta i da ćemo ostvariti rezultat koji želimo jer za to imamo snage. Grčka je kvalitetna ekipa i igraće čvrstvo, ali očekujem da i mi odgovorimo na pravi način.“

Džeko je o sutrašnjem protivniku rekao: „Trebamo biti strpljivi jer pobjednički gol se može postići i u 90′. Mi moramo misliti i kako da sačuvamo našu mrežu. Svi znamo da Grci igraju defanzivno i na kontre. Ne smijemo napraviti sebi problem, znamo njihove kvalitete i ne mogu nas iznenaditi. Najbitnije je da mi odigramo onako kako znamo i doći ćemo do pozitivnog rezultata.“

Naš kapiten je u prošlom meču sa Grčkom u Zenici postigao dva gola u pobjedi od 3:1.

„Ne bih imao ništa protiv da se takav meč ponovi i sutra, ali i tada smo postigli golove iz prekida. Prekidi mogu biti presudni i sutra, a nadam se da će ići u našu korist“, rekao je Džeko.

Danas je održana i press konferencija reprezentacije Grčke gdje je selektor Michael Skibbe između ostalog rekao: „Moramo biti na oprezu svih devedeset minuta jer je BiH jaka ekipa, tehnički dobro potkovana. Očekujem sutra kvalitetnu utakmicu i nadam se da će moji igrači dati sve od sebe i ostvariti što bolji rezultat.“

Nogometna reprezentacija Grčke održala je konferenciju za medije pred susret šestog kola grupe “H” protiv bosanskohercegovačke selekcije koja se igra 9. juna na stadionu Bilino polje u Zenici. Grci najavljuju tešku utakmicu i ostavljanje “srca na terenu”, jer će ova utakmica dobrim dijelom odlučiti ko ide dalje, rekao je Alexandros Tziolis, grči reprezentativac, javlja Anadolu Agency (AA).

Igrač Alexandros Tziolis rekao je kako se sutra očekuje teška utakmica i da se susret u Grčkoj i sutrašnji susret razlikuju.

“Radi se o različitim utakmicama, ona u Grčkoj i ova sada. Jako smo svjesni kako je teška utakmica sutra, ali imamo iskustvo i ne bojimo se. Vjerujemo u naš tim i očekujemo sve najbolje za naš tim. Ne bih da izdvajam nekog igrača kao prijetnju, jer je to cijeli tim. Svjesni smo da BiH ima velike i poznate igrače. BiH ima jak napadački dio, ali i mi imamo kvalitet kao Bosna i Hercegovina. Ne mogu reći da je neki igrač prijetnja, nego je cijeli tim opasan”, rekao je Tziolis.

Na pitanje grčkih novinara o tome kako se grčki tim treba sutra postaviti, Tziolis je odgovorio da će igrači igrati sa srcem i nadati se povoljnom rezultatu.

“Što se tiče utakmice, osim taktike koju će reći trener, mi igrači smo svjesni da trebamo dati dušu na terenu. Ovo je značajna utakmica za ono ko će ići dalje. Mi uvijek igramo sa srcem i to ćemo i dalje raditi. Dat ćemo sve od sebe i optimističan sam da ćemo imati pozitivan rezultat. Fudbaleri su preuzeli odgovornost i odlučili da budemo ono što smo bili prije, tu nam je pomogao trener. Uz pomoć trenera mogli smo vratiti to što smo imali prije i uvjeren sam da ćemo tako i nastaviti. Volio bih da sutra imamo povoljan rezultat, ali i ako ne bude, siguran sam da ćemo nastaviti kao prije. Igramo za nacionalni tim i pomogao nam je trener u tome”, rekao je Tziolis.

Nakon konferencije za medije počeo je i službeni trening bh tima u TC NS/FS BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno