Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: PRESS konferencija KBV “Isak-Ze”

Klub borilačkih vještina “Isak-Ze” organizovao je danas press konferenciju – promociju novog uspjeha Ahmeda Krnjića, kao i cijelog kluba na nedavno održanom državnom prvenstvu. Na konferenciji za medije se govorilo i o predstojećem državnom takmičenju čiji je organizator i domaćin KBV ”Isak-Ze”.

Klub borilačkih sportova Isak-Ze danas je na press konferenciji predstavio rezultate koje su postigli na posljednjim takmičenjima, ali i najavili odbranu titule Senshi kategorije Ahmeda Krnjića, te prvenstvo koje će biti održano sredinom jula u Zenici.

Trener KBV “Isak” iz Zenice i bivši proslavljeni zenički borac Mersed Mulić kazao je nešto više o posljednjim uspjesima ovog kluba, prije svega na državnom prvenstvu

“Na državno prvenstvu smo otišli smo sa sedam takmičara, te osvojili šest zlatnih i jednu srebrenu medalju, a u domaćinstvu prvenstva u boksu dobili smo dva prvaka države. Prošli vikend smo bili na turniru u Sarajevu, gdje smo s devet takmičara osvojili sedam zlatnih medalja, jednu srebrenu i jednu bronzanu. Zadovoljni smo napravljenim rezultatima i svemu onom što slijedi. Već 22. juna imamo K1 prvenstvo, gdje se nadamo novim državnim prvacima i zlatnim medaljama dok ćemo 17. jula biti domaćini državnog prvenstva u kickboxu koje će biti održano u našoj Gradskoj areni”, kazao je Mulić.

Jedan mladi i sjajni bokser Ahmed Džananović nastupio je u regionalnoj ligi koja je sastavljena od država Balkana, te u svakoj državi nastupaju po dva kluba i najbolju idu u ligaška takmičenja. Borac iz Zenice je nastupio za bokserski klub Željezničar, te je nastup okrunisao pobjedom, koju će braniti za 20-tak dana u Loznici.

Ahmed Krnjić jedan je od najboljih bh. boraca i član KBV “Isak” iz Zenice, danas je kazao nešto više o odbrani titule Senshi superteške kategorije koja će se održati narednog mjeseca u Bugarskoj.

“Protivnik je iz ozbiljnijeg ranga takmičenja, Grk Giannis Stoforidis, koji je imao mečeve na respektabilnim turnirima i vrijedi za top 20 boraca u Evropi. Boksao je na najpoznatijoj organizaciji u kickboxu. Ujedno je ovo treći ozbiljniji meč koji ću imati ove godine i nadam se da ćemo nastaviti u kontinuitetu i pojas vratiti u Zenicu. Nastavio sam trenirati nakon turnira i nadam se da ću podići formu na viši nivo kako bi bio što spremniji za okršaj”, zaključio je Krnjić.

Konferencija za medije je održana u Motelu Almy, a Zenicablog vam donosi fotogaleriju i video zapis cijele press konferencije.

Tekst: D. Kurbegović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem