Zabava

VIDEO+FOTO: premijera filma 50 NIJANSI MRAČNIJE 8.2. u Ekranu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: premijera filma 50 NIJANSI MRAČNIJE 8.2. u Ekranu  – Dragi prijatelji,  u ime distributerske kuće „UNA FILM“ , veliko nam je zadovoljstvo da vam najavimo PREMIJERU najiščekivanije drame i romanse u ovoj godini 50 NIJANSI MRAČNIJE (50 SHADES DARKER) koji će premijerno biti prikazan 08. februara u Multiplexima Cinema City Sarajevo i Ekran Zenica, a od 09. februara bit će na redovnim repertoarima multiplexa:

Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka, Ekran Zenica; kino dvoranama : Kino Kaleidoskop Tuzla, Kozara Prijedor, Theatre Busovača, Andrićgrad Višegrad i više od 20 gradova i mjesta putem mobilnih kino oprema.

Kad povrijeđeni Christian Grey pokuša da namami opreznu Anu Steele ponovo u svoj život, ona će zahtjevati novi dogovor prije nego što mu pruži drugu šansu. Dok njih dvoje pokušavaju da izgrade povjerenje i stabilnost, mračne figure iz Christianove prošlosti počinju da kruže oko ovog para, odlučne u tome da unište njihove planove za zajedničku budućnost.

U nastavku se ponovo pojavljuju oskarovka MARCIA GAY HARDEN, JENNIFER EHLE, LUKE GRIMES, RITA ORA, VICTOR RASUK, ELOISE MUMFORD, MAX MARTINI, kojima se po prvi put pridružuju oskarovka KIM BASINGER, HUGH DANCY, BELLA HEATHCOTE I ERIC JOHNSON.

„Pedeset nijansi – Mračnije“ REŽIRA JAMES FOLEY („Strah“, „Kuća od karata“), a producenti su ponovo Michael De Luca, Dana Brunetti i Marcus Viscidi, kao i E.L. James, koja je i napisala ovaj blockbuster serijal. Scenario je napisao Niall Leonard prema romanu E L James.

Trailer filma pogledajte ovdje:

Una Film

  PEDESET NIJANSI – MRAČNIJE (FIFTY SHADES DARKER)

Pretpremijerno 08. februara u Multiplexu Cinema City Sarajevo i Multiplexu Ekran Zenica.

Na redovnim repertoarima od 9. februara 2017. u multiplexima : Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka, Ekran Zenica; kino dvoranama : Kino Kaleidoskop Tuzla, Kozara Prijedor, Theatre Busovača, Andrićgrad Višegrad i više od 20 gradova i mjesta putem mobilnih kino oprema

Režija:           James Foley

Uloge:          Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Jennifer Ehle, Luke

Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloise Mumford, Max Martini, Bella

Heathcote i Kim Basinger i Marcia Gay Harden

Žanr:              Drama

Scenario:      Niall Leonard

Zasnovano na romanu – E L James

Jamie Dornan i Dakota Johnson se vraćaju kao Christian Grey i Anastasia Steele u „Pedeset nijansi – Mračnije“, drugom nastavku svjetskog bestselera i fenomena „Pedeset nijansi“. Poslije velikog hita iz 2015. koji je zaradio preko 560 miliona dolara širom svijeta, novi nastavak stiže za Dan zaljubljenih i poziva vas da se prepustite nečemu za nijansu mračnijem.

Kad povrijeđeni Christian Grey pokuša da namami opreznu Anu Steele ponovo u svoj život, ona će zahtijevati novi dogovor prije nego što mu pruži drugu šansu. Dok njih dvoje pokušavaju da izgrade povjerenje i stabilnost, mračne figure iz Christianove prošlosti počinju da kruže oko ovog para, odlučne u tome da unište njihove planove za zajedničku budućnost.

U nastavku se ponovo pojavljuju oskarovka Marcia Gay Harden, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloise Mumford, Max Martini, kojima se po prvi put pridružuju oskarovka Kim Basinger, Hugh Dancy, Bella Heathcote i Eric Johnson.

„Pedeset nijansi – Mračnije“ režira James Foley („Strah“, „Kuća od karata“), a producenti su ponovo Michael De Luca, Dana Brunetti i Marcus Viscidi, kao i E.L. James, koja je i napisala ovaj blockbuster serijal. Scenario je napisao Niall Leonard prema romanu E L James.

O PRODUKCIJI

Fanovi romana E L James i velikog filmskog hita, adaptacije istoimenog romana „Pedeset nijansi – Siva“, bili su oduševljeni kad je objavljeno da će i naredna dva romana iz serijala dobiti filmske nastavke… čak i prije nego što su očekivali. „Pedeset nijansi – Mračnije“ i „Pedeset nijansi – Oslobođeni“ snimani su paralelno i biće prikazani oko Dana zaljubljenih 2017. i 2018. godine.

Iako dva sljedeća poglavlja dublje istražuju zanimljivi ljubavni tango Christiana Greya i Anastasie Steele, filmadžije su željele da svaka epizoda serijala bude prikazana kao jedinstveno iskustvo. Tim je smatrao da je neophodno zadovoljiti okorjele fanove, ali i privući novu publiku erotičnim, autentičnim i zabavnim događajima pop kulture.

Producent Dana Brunetti kaže: „’Pedeset nijansi – Mračnije’ je više triler. Imamo neizvjesnost, proganjanje, pad helikoptera… sve to uz temu ovog ljubavnog para i njihove neobične ljubavne veze. Iznenada, njihova veza će biti suočena s mnogo više prepreka nego u prvom filmu, a većina njih proizilazi iz Christianove prošlosti.“

Za adaptaciju, produkcija se osvrnula izvoru: samoj E L James, i scenaristi koji je živio s likovima i njihovim tvorcem od početka, mužem E L James, uspješnim scenaristom Niall Leonardom, čiji je zadatak bio da prenese ove masivno popularne romane sa svojim hrabrim novim amblemima mainstream senzualnosti u dva scenarija.

Odluka da se snime oba dijela filma u isto vrijeme nije bila samo finansijski potkrijepljena, bilo je važno i da glumci i režiser James Foley imaju oba scenarija i da razumiju gdje njihovi likovi i priče počinju i gdje se završavaju. Proces snimanja je tako tekao mnogo fluidnije.

Kad je donio odluku da režira oba filma, Foley je ušao u zavidne redove malobrojnih režisera koji su maksimizirali vrijeme i napor snimajući projekte jedan za drugim.

Brunetti priča o procesu pronalaženja pravog režisera za ovaj projekat: „Kad smo razmatrali ko će biti sljedeći režiser, pričalo se o tome da li ćemo snimiti ’Mračnije’ i ’Oslobođene’ u isto vrijeme. Znao sam Jamesa iz ’Kuće od karata’, jer je režirao većinu prve sezone i bio je naš vođa serije.“

„Sreli smo se s njim i njegovo viđenje filma je bilo fantastično,“ kaže producent. „Našli smo se s mnogim različitim režiserima poslije toga i napravili smo uži krug. Onda, kad smo počeli da pričamo o tome da snimimo oba filma u isto vrijeme, znao sam da smo tako snimali ’Kuću od karata’, dvije epizode u isto vrijeme. Ja sam navijao za Jamesa, ne samo zbog toga što je on već imao iskustvo sa takvim snimanjem, već zbog njegovog razumijevanja ovih knjiga i viđenja ovih filmova.“

Viscidi kaže: „Nama je bio potreban neko tog kalibra koji režira glumce na snažan, samouvjeren i vješt način. Na prvom sastanku s Foleyem, on je rekao da želi da proširi i otvori film. On je cijenio prvi film, mislio je da je dobar, seksi i provokativan, ali je želio da likovi budu više dio stvarnog svijeta i da ih izvede napolje u sljedećem poglavlju. Želio je da se Seattle vidi više i da likovi budu u većoj interakciji sa svijetom oko njih.“

Dok je „Pedeset nijansi – Siva“ upoznao filmsku publiku s milijarderom Christianom Grey i znatiželjnom studenticom Anastasiom Steele, druge dvije epizode će iznenaditi publiku i njena očekivanja od ovog para koji je završio svoju vezu na kraju prvog filma. Viscidi objašnjava da je prvo poglavlje bilo buđenje, a da će druga dva zaći dublje u motivaciju likova i njihov svijet: „Dakotin lik u ’Mračnije’ mora da procijeni šta je to zbog čega želi Christiana, jer razlog nije samo u tome što je on zgodan čovjek. Vidjet ćemo da ona zapravo počinje da želi da bude u Crvenoj sobi s njim, da iskusi tu seksualnost oko koje nije bila sigurna u prvom filmu. Sad mora da otkrije šta je to u njoj što je vodi da učestvuje na isti način na koji to i Christian želi.“

Nakon što su iza sebe ostavili uragan koji se podigao poslije premijere filma „Pedeset nijansi –Siva“, Dornan i Johnson su počeli da rade na snimanju filmova „Mračnije“ i „Oslobođeni“, spremni na jedinstvene izazove koji ih čekaju. Kao i producenti i Dornan je bio zadovoljan što je Foley njihov novi „kapetan broda“. Glumac kaže: „Teško je ući u mašinu koja je već u pokretu, ispoštovati ono što je već urađeno i voditi brod na onakav način koji će ostaviti vaš pečat.“

Dornan cijeni iskrenost režisera: „Prvi put kad sam upoznao Foleya preko skajpa, bio je veoma jasan oko toga šta želi: da dođe do srži likova. Htio je da ih unaprijedi i da film ne bude samo o seksu, kako su neki možda mislili. Htio je da iznese njihove ličnosti na vidjelo. To je teško za glumca, da igra lik koji je opisan kao ’neprobojan’ u knjigama. Da bi pokazao dubinu svog lika, Foley je želio da predstavi Christiana čovjeka i da objasni zašto je on takav kakav jeste.“

Ta maksima je također mogla da se primeni i na Johnsonovu, koja se pripremila za snimanje tako što je ponovo pročitala drugu i treću knjigu. „’Mračnije’ se dublje bavi ličnostima ovo dvoje ljudi,“ otkriva glumica. „Deluje kao da su oni na burnoj, uvrnutoj stazi i da nisu jednostavni likovi. Nije sve lijepo i lagano. Mračnije je. Ne predstavljamo uvijeno ništa od stvarnih, sirovih i teških stvari iz ove veze.“

Dakota Johnson kaže: „Nikad nisam bila na nekom projektu ovoliko dugo i nikad nisam bila dio ovako velikog projekta. Osjećam veliku čast što mogu da ispričam priču ove mlade žene. Bilo je to jedno veliko iskustvo. Film je pronicljiv, emotivan, težak i mračan, ali je i veseo i ispunjen smijehom i ljubavlju. Pomogao mi je da se razvijem kao osoba i bez obzira na to koliko je teško bilo snimanje ovakvih filmova nikad ne bih promijenila ništa u vezi s ovim iskustvom.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno