Kultura

VIDEO+FOTO: Predstavljen program sedmog festivala “Ljetne večeri Studio Teatra”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na konferenciji za medije održanoj 26. juna, Nusmir Muharemović, direktor festivala Ljetne večeri Studio Teatra i Mirza Begović, kreativni direktor festivala, predstavili su program sedmog međunarodnog festivala Ljetne večeri Studio Teatra koji će se održati od 04. do 09. jula u Zenici.

Ovaj, sada već tradicionalni teatarski festival na otvorenom, najavit će 04. jula u 19:00 sati teatarski performansi „Odraz u vodi“, nastao u okviru istoimenog projekta podržanog od Kreativne Evrope i performans „Ko je kriv“ nastao u saradnji sa Ambasadom lokalne demokracije iz Zavidovića.

Oba performansa su dijelom koncepta „Teatar na trgu“ Studio Teatra koji za cilj ima afirmaciju teatarske umjetnosti, ali i korištenje teatra kao medija za promociju pozivnih društvenih elemenata, ali i ukazivanje na društvene anomalije.

Od 21:00 sat, 04. jula, Festival ljetne večeri Studio Teatra službeno će otvoriti predstava „Gidionov čvor“, nastala u koprodukciji Mess-a, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja „Intermezzo“, a u režiji Selme Alispahić. U predstavi igraju Selma Alispahić i Džana Džanić.

Drugu noć festivala publika će uživati, sada već tradicionalno, u hit komediji Studio Teatra „Državni lopov“ u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Ova komedija već 18 godina nasmijava publiku širom BiH, regiona i Evrope. Za razliku od prethodnih šest festivala kada je predstava Državni lopov zatvarala festival, ove godine, zenička publika će ovu hit komediju gledati 05. jula, drugu noć festivala.

Treću noć festivala publika će uživati u zanimljivom događaju ReAktiva Zenica, FuckUp Nights, franšizi koja kroz ispovijesti govornika, njihovim ličnim padovima i neuspjesima govori o uspjehu, a o padu, kao neminovnom na putu do istoga. Ovo festivalsko izdanje FuckUp Nights-a bit će posvećeno kulturi i umjetnosti, a govornici će biti eminentne osobe iz svijeta kulture.

07. jula, četvrtu noć festivala, publici će se predstaviti Narodno pozorište Tuzla sa predstavom „Djelidba“, nastalom po dramskom tekstu Skendera Kulenovića, a u režiji Miralema Zubčevića. U predstavi igraju Nenad Tomić, Elvis Jahić, Nermin Omić, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Milenko Iliktarević, Adnan Omerović, Dalibor Brkić, Edis Žilić, Midhat Kušljugić i Nedim Malkočević.

08. jula, petu noć festivala, od 20 sati i 30 minuta, najmlađa publika će uživati u predstavi „Put do čarolije“ koju je producirala Kulturna scena Male stvari, a režirao Željko Milošević. U predstavi igraju Tijana Jovanović i Željko Milošević, a ista je preporučena djeci od 3 do 9 godina. Festival Ljetne večeri Studio Teatra zatvara hit komedija Kazališta Moruzgva Zagreb „Tvorničke postavke“ po tekstu Marine Vujčić i Ivice Ivanišević, a u režiji Ksenije Marinković. U predstavi igraju Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić.

Festival Ljetne večeri Studio Teatra traje od 04. do 09. jula, a sve predstave će se igrati na Ljetnoj sceni Doma armije Preporoda u Zenici od 21:00 sat, osim predstave za djecu i teatarskih performansa na samom otvorenju festivala.

Rezervacije ulaznica za predstave moguće je izvršiti putem broja telefona 060 30 94 021, ili upitom na E-mail adresu [email protected].

Također, sve informacije o samom festivalu Ljetne večeri Studio Teatra moguće je dobiti i na službenoj stranici Studio Teatra www.studiorteatar.com, kao i na službenim stranicama na društvenim mrežama facebook i instagram.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno