Info

VIDEO+FOTO: Potpisani ugovori o finansiranju projekata neprofitnih organizacija i medija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Vladi Zeničko-dobojskog kantona danas su potpisani ugovori o finansiranju okruglih stolova i tribina, kulturnih, naučnih i vjerskih manifestacija (LOT 1), finansiranje ili sufinansiranje sportskih manifestacija i projekata od značaja za ZDK ili BiH (LOT 2) te finansiranje medijskih projekata kojima se doprinosi kvalitetnijoj prezentaciji i informisanju građana o radu i aktivnostima Skupštine, Vlade te organa uprave i upravnih organizacija ZDK-a (LOT 3).

Sredstva u ukupnom iznosu od 233.220 KM odobrena su putem javnog poziva sa pozicije “Tekući transferi i drugi tekući rashodi” pri Uredu premijera ZDK, od čega je za LOT 1 izdvojeno 31.000 KM, LOT 2 63.300 KM, a LOT 3 138.920 KM.

Premijer po ovlaštenju i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Spahija Kozlić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora “koji podstiču razvoj i promociju nauke, kulture, sporta i rada medija”, rekavši da je posebno sretan što se nakon više godina potpisuju ugovori o finansiranju medijskih projekata.

– Itekako cijenim ono što rade mediji, zbog težine novinarskog posla i odgovornosti koju imaju prema javnosti, tako da mislim da će ovim ugovorima medijima biti pružena značajna podrška. Strateški interes Vlade i Skupštine jeste da javnost transparentno informišemo o svom radu – rekao je Kozlić, zahvalivši se medijima što su odgovorno i profesionalno radili svoj posao, posebno u vrijeme pandemije virusa korona.

Naglasio je da je transfer za podršku medijima prvobitno bio u nešto većem iznosu, ali je Vlada dio sredstava preusmjerila za refundaciju lijeka Tocilizumab za oboljele od virusa korona. Najavio je da će sredstva za finansiranje medijskih projekata biti planirana i u budžetu ZDK-a za narednu godinu.

Press služba ZDK

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno