Naše

VIDEO+FOTO: Posjetili smo Sklonište za pse u Stranjanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što su se protekle sedmice na društvenim mrežama pojavile fotografije navodno nastale u krugu Skloništa za pse u Zenici, Udruženje “Šapa” je najavilo prijave protiv nadležnih, tražeći da inspekcija i tužilaštvo ispitaju okolnosti pod kojim su nastale fotografije.

Potom se oglasila ALBA, koja rukovodi Skloništem, koja je u kraćem saopćenju NA OVOM LINKU navela ko i kako upravlja kojim dijelom Skloništa, te ko donosi odluke, navodeći da se sve odluke i potezi provode striktno u skladu sa Zakonom.

Zenicablog je zatražio i dobio saglasnost da uđe u krug Skloništa u Stranjanima (Bare) i snimi kaadrove. Kako nam je rečeno, psi se hrane dva puta dnevno, a naš snimatelj je došao u Skloništa iza 10 sati, kad se boksovi čiste i peru nakon prvog obroka.

Na kraju videa (uz foto galeriju) možete pogledati izjavu veterinara Edvina Bektaša iz Veterinarske stanice Weta, koja je od Grada Zenica ovlaštena da brine o zdravlju štićenika Skloništa.

On navodi da se u Skloništu provode sve zakonom predviđene aktivnosti, da se redovno vrši udomljavanje pasa iz Skloništa u Zenici, ali i drugim gradovima BiH, da sve postupke nadziru nadležne inspekcije, te da nisu utemeljeni navodi o ubijanju ili zlostavljanju pasa. Bektaš navodi da je zeničko Sklonište za pse primjer visokih standarda i da je zasigurno najbolje održavano u širem okruženju. Pogledajte izjavu i kadrove iz Skloništa.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno