Zabava

VIDEO+FOTO: Porodična avantura Dulitl u kinima od 9. januara

ROBERT DOWNEY JR. KAO NAJOMILJENIJI  DOKTOR IKADA U PORODIČNOJ AVANTURI DULITL

Robert Downey Jr. oživljava jedan od najdražih književnih likova u živopisnoj obradi čuvene priče o čovjeku koji je mogao da priča sa životinjama – Dulitlom.  Topla i uzbudljiva porodična avantura odvest će nas na mjesta o kojima nismo mogli ni da sanjamo, upoznat će nas sa egzotičnim životinjama i pomoći nam da upoznamo svijet iz mašte!

Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr Džon Dulitl (Robert Downey Jr.), poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lijekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

Doktoru se na ovom putovanju priključuje mladi, samoprozvani šegrt (Harry Collett, Dunkirk) i zanimljiva životinjska družina, koju čine nervozni gorila (dobitnik Oskara Rami Malek), entuzijastična ali pomalo ograničena patka (dobitnica Oskara Octavia Spencer), duo koji se stalno prepire a čine ga cinični noj (Kumail Nanjiani, The Big Sick’s) i optimistični bijeli medvjed (John Cena, Bamblbi) i tvrdoglavi papagaj (dobitnica Oskara Emma Thompson), koji je Dultilov najpovjerljiviji savjetnik.

U filmu također igraju Antonio Banderas, Michael Sheen (Kraljica) i dobitnik Oskara Jim Broadbent a glasove su pozajmili i još jedna dobitnica Oskara Marion Cotillard, Frances de la Tour, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland i Craig Robinson.

Film u kina širom BiH stiže od četvrtka, 9. januara u 2D i 3D sinhronizovanoj i 2D titlovanoj verziji.

 Režija: Stephen Gaghan/Reditelj sinhronizacije: Milan Antonić

Scenario: Stephen Gaghan

Uloge: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, John Cena, Harry Collett, Marion Cotillard, Frances de la Tour, Carmen Ejogo, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland, Rami Malek, Kumail Nanjiani, Craig Robinson, Octavia Spencer i Emma Thompson

SINHRONIZACIJA: Nebojša Ljubišić, Narko Čurčić, Katarina Gojković, Slobodan Stefanović, Pavle Jerinić, Milan Tubić, Milan Antonić, Dušica Novaković, Nikola Todorović, Peđa Damnjanović, Aleksandar Gligorić

Žanr: Epska avantura

Trailer filma: 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem