Nogomet

VIDEO+FOTO: Poraz Čelika u derbiju na Bilinom polju- NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 0:2 (0:0)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Poraz Čelika na Bilinom – NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 0:2 (0:0) –  Poraz  Čelika u derbiju kola na Bilinom polju – Krpić potopio Čelik

NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 0:2; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 19 sati; Gledalaca 11.000 (Na južnoj tribini oko 1.000 najvatrenijih Čelikovih navijača, popularnih Robijaša, a na sjevernoj tribini, rezervisanoj za gostujuće navijače, bilo je oko 600 navijača Željezničara, „Manijaka“. Vrijeme: Vruće i sparno (+ 32*C).

Glavni sudija bio je Elvis Mujić (Banovići), pomoćnici A1 Senad Ibrišimbegović (Travnik), A2 Arnel Novalić (Doboj Istok), delegat Franjo Grganović (Novi Travnik), posmatrač suđenja Danko Ćavar (Široki Brijeg).

Uokviru  4. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2019/2020, na  stadionu “Bilino polje“ u Zenici i jednim dijelom susreta pod svjetlošću reflektora, igrali su derbi utakmicu stari rivali, domaći NK Čelik i ekipa FK Željezničar iz Sarajeva. Završeno je pobjedom gostiju.

REZULTAT: ČELIK – ŽELJEZNIČAR 0:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 Krpić u 49′, 0:2 Krpić u 71′

Žuti kartoni: Dedić, Blažević, Isić (Čelik), Sipović, Stanić, Alispahić, Krpić (Željezničar);

Sastavi ekipa:

NK Čelik: Pavlović, Vrhovac, Dedić cap (Mahmutović), Dilaver (Aganspahić), Huseinbašić, Isić, Blažević, Perišić, Jamak, Leon Filipetto Carlos, Okić (Grahovac). (Glavni trener Hasan Ozer);

Na klupi Čelika još su bili: Nurković (golman), Brekalo, Resić i Raguž.

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Krpić (cap), Stanić, Alispahić, Bojo, Sadiković, Osmanković, Sipović, Asim Zec, Ermin Zec (Glavni trener Amar Osim);

U derbiju  4.kola igrali su Čelik i sarajevski Željezničar, timovi koji su dobro startovali u ovom prvenstvu i zajedno sa ekipom Sarajeva, sa sedam osvojenih bodova, dijele prvo mjesto na tabeli nakon tri kola prvenstva.

Na, dobrano, ispunjenom Bilinom polju i u spektakularnoj atmosferi vidjeli smo veoma borbenu utakmicu po vrućem i sparnom vremenu.

Tok utakmice i neki od zanimljivih detalja sa utakmice.

U 4′ velika šansa za Čelik, nakon centaršuta Okića, Dilaver šutira glavom iz blizine, ali golman Erić fantastićno brani. Huseinbašić šutira nakon centaršuta Carlosa, ali šut blokira Sipović. Pokušaj Boje,na mjestu je Pavlović. U 20′ odlično šutira Okić, lopta ide pored gola gostiju. Ermin Zec pogađa stativu iz neposredne blizine u 25.minuti. Dedić šutira preko gola gostiju u 26′.

-34.minuta, Alispahić šutira sa 30-ak metara pored gola. U zadnjih nekoliko minuta prvog poluvremena šutirali su Huseinbašić i Dedić, ali su njihovi udarci izblokirani. Carlos je u zadnjoj minuti nadoknade šutirao iskosa sa lijeve strane, zamalo preko prečke Erića.

Na početku 2.poluvremena, u 47′, šansa za Ermina Zeca, ali u situaciji „jedan na jedan“, Pavlović je spasio svoj gol. Gosti dolaze u vođstvo od 0:1 u 49.’ preko Sulejmana Krpića, na odličan dubinski pas Sadikovića, Krpić je utrčao i matirao Pavlovića. U 55′ utakmica je prekinuta zbog bacanja baklji na teren, a prekid je trajao oko 15 minuta. Nakon prekida Čelik preko Vrhovca pogađa prečku u 57′. Narednih  minuta domaći nisu u ritmu prije prekida, igraju dosta rastrgano i nepovezano. Izblokiran je šut E.Zeca u 66′.

 

Gosti udvostručuju svoje vođstvo u 71′ preko Krpića nakon kontre, koji je pogodio sa 5-6 metara kod druge stative na asistenciju E.Zeca. Prethodno, sudija nije ništa svirao u duelu na 30-ak metara od gola Željezničara, kada je nagažen na nogu nogometaš Čelika i odatle je krenula kontra gostiju za mat poziciju i gol gostiju. 77′ šansa za Mujezinovića, Pavlović spašava Čelik od potpunog debakla. Šut Veselinovića u 85′ odlazi preko gola domaćih. Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja, završilo je 0:2 za goste i liderska pozicija za Željezničar na tabeli sa 10 bodova iz četiri utakmice.

E. Imamović

Gol Krpića Čelik-Željezničar 0:1 (MojaTV)

Gol Krpića 0:2

Pogledajte kompletnu foto galeriju atmosfere sa Bilinog – foto: Haris Dž.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno