Nogomet

Video+foto: poraz Čelika na Otoci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Poraz Čelika na Otoci – 4.kolo BH Telekom Premijer nogometne lige BiH. FK OLIMPIC– NK ČELIK 3:0;

U utakmici 4.kola BH Telekom Premijer nogometne lige BiH  danas su u Sarajevu igrali domaći FK Olimpic i zenički NK Čelik. Završeno je zasluženom pobjedom domaće ekipe Olimpica.

REZULTAT: OLIMPIC- ČELIK  3:0 (1:0);

Strijelci: 1:0 (Lelić u 39.’), 2:0 (Mahović u 49.’), 3:0 (Kobiljar u 83.’);

Žuti kartoni: Mašić, Regoje, Mikuličić, Vrdoljak, Milović (Olimpic), Hećo, Hasanović (Čelik);

Stadion Otoka u Sarajevu. Početak u 17 sati po veoma sunčanom i sparnom vremenu.

Glavni sudija Emir Spahalić (Mostar), pomoćnici: A1 Elvis Prošić (Cazin) A2 Mirza Čehaja  (Goražde); Delegat Milan Janković  (Trebinje);

Sastavi timova:

OLIMPIC:   Bandović, Holi, Regoje, Turković (od 73.Zolj), Kobiljar, Mahović (od 57.Karić), Mikuličić, Mašić, Lelić, Vrdoljak (od 80.Pršeš), Milović.  (Trener Faik Kolar);
ČELIK: Bukvić, Šivšić, Hasanović, Marković, Hrkać, Haurdić (od 72.Goran Popović), Brković, Pezer, Marin Popović (od 58.Smriko), Hećo, Pliska (od87.Zeljković). (Trener Kemal Alispahić);

Čelik je i ovu utakmicu započeo bez dvojice standardnih prvotimaca, Emira Jusića i Fenana Salčinovića, koji su povrijeđeni. Utakmici je prisustvovala i grupa navijača Čelika, koja je, čini se, bila jedina navijački raspoložena.

U prvom poluvremenu bilježimo nekoliko šansi za Olimpic i samo jednu za Čelik. Nakon dosuđenog indirekta za Olimpic u 23.minuti, Bojan Regoje šutira preko gola sa oko 17 metara. Od 28.do 30.minute bilježimo dvije šanse za Olimpic i jednu za Čelik. Solo prodor Lelića u 28.minuti i šut pored gola Čelika.

Jedinu priliku za Čelik bilježimo u 29.minuti nakon prodora Haurdića i povratne lopte na 10-ak metara do Brkovića, koji šutira i sam ugao gola, ali Bandović krajnjim naporom zaustavlja loptu. U 30.minuti Kobiljar je sam pred Bukvićem, nakon što je dobio duel sa Hrkaćom, golman Čelika dobro se postavio i odbranio siguran gol. Nevjerovatan promašaj za Olimpic bilježimo u 37.minuti kada je nakon jedne dubinske lopte u prazan prostor za Lelića, koji dribla istrčalog Bukvića i onda promašuje prazan gol sa 6-7 metara. Međutim, u 39.minuti Lelić se iskupio za ovaj promašaj. Na 20-ak metara oduzima loptu Hrkaću i izbija sam pred Bukvića i lako pogađa gol Čelika za vođstvo Olimpica.

Na samom početku 2.poluvremena domaći povećavaju prednost na 2:0 u 49.minuti. Nakon prodora Kobiljara, ovaj dodaje do Mahovića koji šutira sa 7-8 metara iskosa i pogađa slobodni dio gola Čelika.

U 56.minuti odličan šut Heće sa ivice 16-erca, ali golman Bandović krajnjim naporom odbija loptu u korner.

Šut Šivšića u 82.minuti, ali Bandović odbije loptu u korner. Na 3:0 povećao je Kobiljar u 83.minuti nakon šuta sa oko 17 metara, a lopta je na putu prema golu nekoga i zakačila i malo je promjenila smjer, te tako omela Bukvića da pokuša intervenisati. Šut Pezera pored gola u 85.minuti. U zadnjoj minuti sudijske nadoknade od tri minute Lelić odlično šutira, ali Bukvić je uspio odbraniti ovaj šut.

Ovo je prva pobjeda Olimpica u novom prvenstvu, a Čelikov drugi poraz.

U narednom 5. kolu Čelik je domaćin Širokom Brijegu, a Olimpic ide u goste ekipi Krupe na Vrbasu.

E.Imamović (Foto: Klix)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno