Nogomet

VIDEO+FOTO: Poraz Čelika na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Poraz Čelika na Bilinom polju – 17.kolo Premijer lige BiH, NK ČELIK – FK SLOBODA 0:2 ; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 13 sati; Gledalaca oko 250, (Južna tribina stadiona i dalje bez najvatrenijih navijača Čelika, popularnih Robijaša, a na sjevernoj tribini oko 20-ak navijača Slobode-Fukara). Vrijeme oblačno i kišovito (+12*C).  Sudije: Glavni sudija Irfan Peljto (Sarajevo), pomoćnici, A1 Sreten Udovičić  (Prijedor), A2 Enes Đozić (Sarajevo), delegat Mile Mandić (Koz.Dubica).

Uokviru 17.kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“, u jednom od derbija kola, igrali su domaći NK Čelik i ekipa FK Sloboda iz Tuzle.  Završeno je zasluženom pobjedom gostiju iz Tuzle.
REZULTAT: ČELIK – SLOBODA 0:2 (0:0);
Strijelci: 0:1 (Sulejman Krpić u 70.), 0:2 (Asim Zec u 73.minuti);
Žuti kartoni: Goran Popović (Čelik), Efendić, Todorović (Sloboda);

Početni sastavi ekipa:
Čelik:  Ružić, Marin Popović, Salčinović, Brković (od 67.Pliska), Jusić, Goran Popović, Pezer, Hećo (od 86.Duvnjak), Marković, Hrkać, Smriko. (Glavni trener Nedim Jusufbegović);
Na klupi za rezervne igrače Čelika ostali su: golman Aid Vehabović, Jurković, Duvnjak, Džafić, Pliska, Hanan Adilović i Tarik Adilović.
Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Ordagić (od 83.Fatić), Smajić (od 67. Škahić), Todorović (od 77.Merzić), Zec.  (Glavni trener Vlado Jagodić);

U prvom poluvremenu nismo vidjeli prave šanse. Bilježimo pokušaj Asima Zeca u 5.minuti sa oko 35 metara, ali je golman Čelika Ružić uspio skrenuti loptu u korner. U 9.minuti oštar centaršut Brkovića prolazi kroz petererac Slobode. I onda u 25.minuti, nakon greške Kostića, loptu prihvatio Smriko, krenuo sam prema golu, oklijevao je, te ga je sustigao Mehmedagić i Smriko je loptu šutirao pored lijeve stative gola Slobode. Bilježimo i centaršut Gorana Popovića u 27.minuti, koji je krenuo u gol Slobode, ali je golman Pirić izbacio loptu u korner. Haris Hećo je pokušao u 30.minuti šutem sa 20-ak metara da iznenadi golmana Pirića, ali je ovaj na mjestu. Pokušao je i Brković glavom sa oko 8 metara u 39.minuti, nakon centaršuta Salčinovića, ali je lopta otišla visoko preko gola.

U 67.minuti loš centaršut M.Popovića nakon lijepe akcije sa Pezerom. Pokušaj Heće u 64.minuti sa oko 25 metara, ali Pirić brani. Šutirao je Smajić u 65.minuti sa oko 10  metara, Ružić na mjestu.

Vođstvo Slobode stiže u 70.minuti. Nakon slabe intervencije Markovića u šesnaestercu lopta dolazi do Ordagića, koji nesebično upošljava Sulejmana Krpića, a ovaj matira nemoćnog golmana Ružića.

U 73.minuti je 2:0 za Slobodu nakon odlične dubinske lopte Ordagića u prazan prostor prema Asimu Zecu, koji prebacuje nemoćnog golmana Ružića za sigurno povečanje vođstva Slobode.

U zadnjih 15 minuta utakmice Čelik je pokušavao doći do popravljanja rezultata, ali bezuspješno, pa je Sloboda ostvarila svoju prvu gostujuću pobjedu u sezoni. Pliska slabo šutira sa 16 metara u 87.minuti nakon odlične povratne lopte Duvnjaka.

Ovim dvanaestim porazom u 17 kola, Čelik je još više umanjio svoje šanse u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

U narednom 18.kolu (sedmo kolo drugog dijela prvenstva) Čelik gostuje kod ekipe sarajevskog Željezničara, a Sloboda je domaćin ekipi Krupa.

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno