Zenica

VIDEO+FOTO: Policijski sat u Zenici – Puste ulice i crveno-plave rotacije na ulicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite u Federaciji Bosni i Hercegovini od 18 do 5 sati ujutro na snazi je zabrana kretanja, a uz policijske kontrole građani Zenice itekako poštuju ovu odredbu.
Iako je tokom dana ograničeno kretanje osobama mlađim od 18 i starijim 65 godina na ulicama Zenice svakog dana se mogu vidjeti osobe iz ove dvije kategorije društva kojima je zabranjeno kretanje.

Opravdanja su uglavnom da su izašli po kućne namirnice, platiti račune ili do banke, zbog čega je Krizni štab Grada Zenice danas odlučio isplatu penzija i invalidnina s banka prebaciti na poštu koja bi na kućne adrese dostavljala invalidnine i plaće.

Od 18 sati život u Zenici u potpunosti staje. Tek nekoliko auta moguće je vidjeti u periodu od 18 do 19 sati, a uglavnom se radi o uposlenicima Kantonalne bolnice Zenica koji s dozvolom mogu da se kreću za vrijeme policijskog sata. S druge strane prilikom policijskih kontrola ustanovljeno je i kretanje radnika kompanije ArcelorMittal Zenica i zeničkog rudnika koji u večernjim satima odlaze na posao.

Međutim, uprkos tome na ulicama osim policijskih patrola i rotacija teško je vidjeti vozilo, ali i pješake što jasno pokazuje da građani Zenice poštuju odredbe Federalnog štaba civilne zaštite.

Pripadnici MUP-a ZDK ipak nije da nisu imali posla. Pojedinačni slučajevi i nesavjesnost zabilježeni su već prve noći, a za tri noći samo u Zenici napisano je 28 prekršajnih naloga u iznosu od 200 KM zbog nepoštivanja odluke o zabrani kretanja.

U prilogu teksta pogledajte video i fotografije koje je reporter portala Klix.ba napravio u večernjim satima na ulicama Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno