Zenica

VIDEO+FOTO: Pokazna vježba spašavanja unesrećenih “Izazov 2019” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tridesetak pripadnika svih struktura Službe za civilnu zaštitu Grada Zenice sudjelovalo je u jednosatnoj pokaznoj vježbi spašavanja i zbrinjavanja unesrećenih od posljedica požara nastalog usljed pucanja plinovda. Pokaznu vježbu, koja je građanstvu trebala prikazati spremnost tih jedinjica za djelovanje u vanrednim okolnostima te koja je nosila naziv “Izazov 2019”, pratio je i zenički gardonačelnik Fuad Kasumović. On je izrazio zadovoljstvo prikazanom spremnošću i saradnjom pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice, Samostalne službe spašavanja, Policijske uprave, Crvenog krsta, JU Dom zdravlja, odnosno Hitne pomoći.

-Naše su jedinice opremljene najmodernijom opremom koja se primjenjuje u svijetu, a mi ćemo ih i dalje nastaviti opremati kako bi se građani i gosti našeg grada osjećali sigurnim u Zenici – kazao je Kasumović.

Vježba je, kako ističu, prvi put realizirana u naseljenom mjestu, kojom je prilikom dio naselja Odmut bio potpuno blokiran pa su unesrećeni, nakon što su vertikalnim transportom evakuirani s krova zgrade i obale rijeke Bosne, gumenim čamcima prebačeni na drugu obalu gdje su ih čekala kola Hitne pomoći.

Video: Klix, foto: Fena/Klix

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno