Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Pogledajte trku Amela Tuke za 6. mjesto na svijetu u finalnoj trci Dijamantne lige u Cirihu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka u četvrtak uvečer je nastupio u finalu Dijamantske lige u švicarskom Cirihu u utrci na 800 metara. Naš srednjoprugaš ove sezone je, pred početak ove trke, imao peti najbolji rezultat u svijetu 1:43.62, koji je istrčao u Monacu 12. jula. Ovaj rezultat čini Tuku najbržim Evropljaninom u ovoj godini, odnosno sezoni, a Amel je na stazi u Cirihu bio jedini Evropljanin u finalu.

Na kraju, Amel je bio šesti, sa 1.43.99, pet stotinki iza Claytona Murphyja. Prvi je bio Amerikanac Donavan Braizier, sa 1.42.70, a drugi favorit Nijel Amos. Tuka je s ovim vremenom potvrdio dobru formu uoči Svjetskog prvenstva koje će se održati u Dohi budući da je tek nešto malo brže istrčao svoje najbolje vrijeme ove sezone. Inače, trku je obilježio veliki preokret na kraju jer je Nijel Amos iz Botsvana bio sve vrijeme na prvom mjestu, ali ga je u Brazier u samom finišu prestigao s najboljim svojim vremenom svih vremena.

Konkurenti našeg atletičara su bili Nijel Amos iz Bocvane (najbolji rezultat sezone 1:41.89), te Kenijac Ferguson Cheruiyot Rotich (drugi najbolji rezultat sezone). Pored Roticha nbastupili su još dvojica njegovih zemljaka Wyclife Kinyamal i Emmanuel Kipkurui, te trojica Amerikanaca Danovan Braizier, Clayton Murphy i Harun Abda, kao i Kanađanin Brandon McBride.

Pogledajte snimak utrke koju je prenosio kanal Sportklub 3.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno