Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Pogledajte snimak utrke, Amel Tuka peti na mitingu Dijamantne lige u Parizu na 800 metara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Pogledajte snimak utrke, Amel Tuka peti na mitingu Dijamantne lige u Parizu na 800 metara – Amel Tuka je rezultatom 1.45.40, šest stotinki slabije nego u Velenju (Slovenija) završio svoj nastup u Parizu na petom mjestu. U glavnom francuskom gradu, Parizu, u subotu uvečer se održava jedan od mitinga Dijamantne lige, na kojem je ponovno među najboljim svjetskim atletičarima nastupio i naš sugrađanin, Amel Tuka.

Ovo mu je bio prvi nastup na mitingu Dijamantne lige ove godine. Prije toga bilježio je dobre nastupe u Zenici, Bratislavi i Velenju. Posebno se ističe rezultat iz Velenja, koji mu je, kako kaže, dao dodatnu dozu samopouzdanja. Tuka je u Velenju utrku na 800 metara završio s rezultatom 1:45,34 što je drugi ovogodišnji najbolji rezultat u utrci na 800 metara u Evropi.

– Radovao sam se nastupu na Dijamantnoj ligi jer trčim sa najboljima u svijetu trenutno na 800m. Dao sam sve od sebe. prije trke me brinulo vrijeme, jer je cijelo popodne padala jaka kiša. Međutim, sve je na kraju ispalo super, temperatura je sa podnevnih 16 narasla na 20, a kiša je prestala, pa su uslovi bili sjajni. Prije svega hvala svima na divnim čestitkama i podršci koju mi pružate. ❤️ Trka je bila sjajna, veoma jaka konkurencija i ponovo jako dobrih 1:45.40 ! Moram priznati da ja lično nisam zadovoljan trkom jer sam sve vrijeme bio zatvoren i nisam imao svoj ritam trke! Ali sve je to dodatno iskustvo i lekcija za naredne trke! Idemo dalje, ima tu još puno prostora! Cilj je u Londonu biti u top formi!
Voli vas vaš Amel! ❤️, izjavio je Amel Tuka nakon trke. Pobijedio je Amos, drugi je bio Bett, a treći Rotič. Tuka je prvih 400 metara bio na osmoj poziciji te je u posljednjih stotinu metara pojačao tempo i trku završio na petoj poziciji s vremenom 1:45,40. Pogledajte rezultate i video:

pogledajte snimak utrke



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno