Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: pogledajte razgovor gradonačelnika Kasumovića i Mesuda Pezera, atletskog šampiona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: pogledajte razgovor gradonačelnika Kasumovića i Mesuda Pezera, atletskog šampiona – Nakon sedmog mjesta na Dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu, Mesud Pezer, član Atletskog kluba Zenica, osvojio je zlatnu medalju na zimskom Evropskom bacačkom kupu u Španiji. Hitac od 20,69 metara s kojim je popravio lični rekord donio mu je prvo mjesto i normu za svjetsko prvenstvo.

Pezerov hitac iz Španije je trenutno drugi u Evropi i peti u svijetu ove godine. Posljednji uspjesi zeničkog atletičara bili su povod za današnji prijem kod gradonačelnika Grada Zenice, Fuada Kasumovića.

“Izuzetno me raduju ovakvi rezultati, posebno jer su nam skoro svi sportovi na izdisaju. Na sportistima je da postignu što bolje rezultate na svjetskom i Evropskom nivou, a na nama je da im to osiguramo. U ovakvoj teškoj situaciji posebno je teško postići ove uspjehe i ja Mesudu čestitam od srca i nadam se novim rezultatima uskoro. Bitno je da damo maksimum snage za domaće sportiste.Grad Zenica niti ja kao Gradonačelnik se nećemo ‘petljati’ u funkcionisanje klubova, a dobit ćete sredstva za funkcionisanje. Želja mi je da maksimum snage damo na domaći izvor talenata, jer uzmimo za primjer NK Čelik koji godinama dovodi igrače sa strane, a nemamo domaćih igrača”, izjavio je Kasumović.

Mesud Pezer se zahvalio na podršci Gradonačelniku, te otvoreno govorio o problemima s kojim se susreće

“Nadam se da ćete donijeti, u sve i jednoj djelatnosti, dosta toga dobrog i da će ovaj Grad biti bolji nego što je bio. Želim reći da od Zenice ne tražim ništa nemoguće, već samo minimalno za pripreme, što sve i jedan sportista treba da ima. Ovo sve što sam radio sam postigao uz pomoć roditelja i svojom voljom. Želja mi je za pet godina da stanem na veliko postolje na Olimpijskim igrama i da BiH i Zenicu predstavim u najboljem svjetlu i da tada ponosno mogu reći da mi je Zenica pomogla. Svaki sportista, vrhunski mora imati sredstva za vitamine, neka osnovna sredstva ako se žele ostvarivati veliki rezultati. Ove godine me očekuje Svjetsko prvenstvo u Londonu, ne mogu ništa očekivati, to je tek az šest mjeseci, ali vjerujem da uz dobro zdravlje mogu napraviti senzaciju” kazao je Pezer.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno