Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Pogledajte prvu veliku međunarodnu trku Amela Tuke u Monaku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka večeras je nastupio na mitingu Dijamantske lige – Herkules mitingu u Monaku u utrci na 800 metara. Sa vremenom 1.45.97 završio je na devetom mjestu, mjesto iza Roticha. On i Rotich su imali najbolje lično vrijeme uoči trke, ali je ova trka ostala zapisana kao trka sa najviše najboljih ličnih rezultata.

Trka u Monaku je za njega bila prva utrka u ovoj disciplini u sezoni, a bh. atletičar se ovom trkom vratio na jedno od najdražih mjesta u svojoj karijeri gdje je prije pet godina istrčao lični rekord na 800 metara (1:42.51).

Prvo mjesto s najboljim rezultatom sezone (1:43.15) osvojio je svjetski prvak Amerikanac Donavan Brazier, ispred sunarodnjaka Brycea Hoppela (1:43.23) i Kanađanina Marca Aropa (1:44.14), koji su istrčali lične rekorde.

Još prije same trke, Amel je rekao da mu je drago što je sezona napokon krenula i zbog činjenice da prvo takmičenje ima baš u Monaku.

– Otvaranje sezone je uvijek teško, ali želim da uživam i koliko-toliko da je iskoristim jer nemamo puno takmičenja. Ja sam prije mjesec i po dana u Sarajevu imao jednu utrku na 400 metara i nakon toga sam trebao da nastavim. Nažalost, nismo imali takmičenja i teško je doći u formu kada se ne takmičite – rekao je Tuka.

I njegov trener je najavio očekuje je da Amel da sve od sebe i izvuče maksimum u ovoj utrci, a na sljedećim mitinzima i treninzima povećava formu. Utrka je održana sa početkom u 20 sati i 12 minuta, a prema statističkim pokazateljima prije same trke, samo je ejdan atletičar na stazi imao bolje lično najbolje vrijeme od Amela.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno