Rekreacija

VIDEO+FOTO: pogledajte kako je izgledala XV Kritična masa – Zeničani sve brojniji na biciklima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: pogledajte kako je izgledala XV Kritična masa – Zeničani sve brojniji na biciklima – Petnaesta Kritična masa zasjala je ponovno u masovnom izdanju, hvala svim učesnicima na širenju bajkovitog virusa 

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u gradovima širom svijeta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju. To je mjesečna proslava biciklizma, a ne samo protest, druženje i aktivizam, događaj koji pripada građanima i građankama na najdirektniji mogući način.

Kako funkcioniše KMZ?

Okupljamo se zadnje subote u mjesecu i/ili kad se dogovorimo, odvozimo unaprijed isplaniranu rutu s par stajnih tačaka a nakon toga eventualno druženje vani/ u nekom objektu uz razmjenu ideja, razgovore i zezanciju. Svaka KMZ može biti tematska, uz transparente ili neko obilježje koje će ukazati na neki problem u gradu.

Narednu masu zakazujemo za petak, 22.09. – Dan bez automobila. Stay tuned…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno