Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Pogledajte detalje sa Malonogometnog turnira u Puhovcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Puhovcu, na novoizgrađenom stadionu, održan je malonogometni turnir, kojim je oficijelno otvoren ovaj stadion. Na turniru je učestvovalo 39 ekipa iz Zenice, Kaknja, Tešnja, Busovače, Viteza, a kako organizatori ističu, po veoma sparnom i toplom vremenu igralo se fer i sportski.

Nakon odigranih svih utakmica najviše je pokazala ekipa “Sportska akademija Dino” koja je u finalnom meču pobijedila ekipu “MNK Neimari”. Treće mjesto pripalo je ekipi Šerići. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Mirzad Kozlić (Sportska akademija Dino). Nagrada za najboljeg igrača na turniru u Puhovcu zasluženo je pripala Belminu Hajdiću (Sportska akademija Dino) koji je od sponzora turnira BH Telecoma dobio poklon-mobitel.

Kako nam je rekao organizator cijelog projekta Rifet Spahić, početni udarac na turniru je su izveli dr. Selvedina Spahić-Sarajlić i Nezir Pivić. Kako navode organizatori, dr. Spahić-Sarajlić i Muamer Spahić, vlasnik Izdavačke kuće Vrijeme, inače rodom iz ovog mjesta, značajno su, uz niz drugih, većih i manjih donatora, te angažman mještana, pomogli izgradnju stadiona. Podsjećamo, Zenicablog je ranije pisao o akciji mještana, pomognutoj od donatora i prijatelja, na izgradnji ovog stadiona, nakon što su se “načekali” i naslušali obećanja. Specijalni gost turnira bio je poznati ugostitelj, humanista gospodin Sejo Brajlović, koji je bio prava atrakcija i veoma rado viđen gost. Organizator ovog turnira i omladina Puhovca zahvaljuje se svima koji su došli i uveličali ovaj njihov događaj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno