Kultura

VIDEO+FOTO: Pogledajte baletnu predstavu i prilog o ”Povratku Krcka Oraščića” na scenu BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica premijerno je odigrana baletna predstava „Povratak Krcka O.“. Jednu od najljepših baletskih priča na scenu je postavio Ars Centar Zenica u suradnji s profesorom plesnih umjetnosti Kevinom Dirksonom iz Čikaga.

Krcko Oraščić je bajka o djevojčici koja za novogodišnje praznike dobija na poklon drvenog lutka koji će je odvesti u svijet čarolije i mašte. Ovo je
najizvođenija baletna predstava u svijetu koju cijele porodice s radošću i uzbuđenjem iščekuju svake godine. Novogodišnju baletnu predstavu „Povratak Krcka O.“ postavio je profesor plesnih umjetnosti iz Čikaga.

Partneri u projektu su i „Katolički Školski Centar“ Zenica i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“.

Kevin G. Dirckson profesor plesnih umjetnosti iz Čikaga (USA) je zadužen za cijelu postavku i režiju. U realizaciji baletne predstave priključili su nam se i partneri u projektu: Vlatko Rosić, ravnatelj – „Katolički Školski Centar“ Zenica, Miroljub Mijatović, direktor – „Bosansko narodno pozorište“ Zenica i HKD „Napredak“. Music : Chinese Dance from The Nutcracker, Op. 71 The Nutcracker, Op. 71: No. 9, Waltz of the Snowflakes “The Nutcracker”: Scene I: Decoration of the Christmas Tree Scene IV: Arrival of Drosselmeyer Masquerade Overture

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno