Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Padova (Italija) – Novi rekord Amela Tuke – 400 m (dvorana) – 47,41

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Padova (Italija) – Novi rekord Amela Tuke – 400 m (dvorana) – 47,41

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka još jednom je oborio državni rekord, ovaj put na 400 metara u dvorani, na mitingu u italijanskoj Padovi. Tačno godinu dana, nakon što je oborio dvoranski rekord u disciplini koja nije njegova omiljena i uobičajena, Amela Tuka je drugi put postavio standarde kad je u pitanju atletika, u dvorani i na otvorenom.

Dosadašnji, svoj rekord dvoranski rekord BIH na 400 metara od 47,67 Amel je popravio za 26 stotinki, a od danas je upisano – Padova, Italija, 47,41. Razgovarali smo sa šampionom neposredno nakon obaranja još jednog rekorda.

– Osjećao sam se odlično, upravo sam se vratio sa priprema iz Portugala. I mnogo toga se “poklopilo”. Sada mi slijedi nastavak priprema u Italiji, u prvoj dekadi februara najvjerovatnije jedna jaka trka sa Kenijcima i par zvučnih imena u Gentu, Belgija, a potom i nastup na 800 metara na dvoranskoj Balkanijadi u Istanbulu, 17. februara, kazao je Tuka za Zenicablog.

Našem šampionu želimo da i ova godina bude ispunjena uspjesima, dobrim rezultatima, medaljama i rekordima. Pogledajte video pobjedničke trke u Padovi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno