Košarka

VIDEO+FOTO: Ove subote treći ovosezonski gradski derbi KK Jumper – KŽK Čelik BH Telecom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 18.kola u bh. košarkaškoj ligi za žene, Liga 12, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i dvije zeničke ekipe, KŽK Čelik BH Telecom i KK Jumper.

Povod kojim se organizovala press konferencija je najava derbi utakmice Lige 12 Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene.

Naime, u ovom kolu igra se gradski derbi između KK Jumper i KŽK Čelik BH Telecom, u kojem je mlađi zenički ligaš oficijelni domaćin.

Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana press konferencija KK Jumper na kojoj su se prisutnim obratili Vedran Kulalić, pomoćni trener u KK Jumper i Emira Šehić, košarkašica-kapiten ekipe KK Jumper.

Moderator na pressu bila je Nedžad Glibo, koji je u početku predstavio domaćine današnjeg pressa, najavio subotnju utakmicu, zaželio zdrav rivalitet u derbiju i da sve prođe fer i korektno.

Utakmica KK Jumper – KŽK Čelik BH Telecom se igra ove subote, 02.03.2024.godine, od 17,30 sati na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Jumper u gradski derbi ulazi sa 4. pozicije i omjerom od 12 pobjeda i 5 poraza, dok je Čelik BHT trećeplasirani sa omjerom od 14 pobjeda i 3 poraza. U tri posljednja kola obje zeničke ekipe su zabilježile pobjede.

Trener u KK Jumper, Vedran Kulalić, kaže da su se pripremali za ovu utakmicu kao i za svaku drugu.

-Zdravstveni bilten u ekipi je povoljan, djevojke su spremne i želimo zdrav rivalitet na terenu, odigrati dobro utakmicu i nadamo se pobjedi, samo neka sve protekne u fer i sportskom nadmetanju -, kazao je, između ostalog, Kulalić.

Kapiten ekipe, Emira Šehić, je, takođe, optimista:

-Dobro smo trenirali i pripremali se kao svaku drugu utakmicu. Poznajemo se međusobno i ako odigramo kako znamo i možemo, nadam se pobjedi naše ekipe. Pozivam naše navijače da nas podrže u ovom gradskom derbiju -, kazala je Šehić.

Subotnja derbi utakmica gradskih rivala, Jumpera i Čelika, je treća međusobna, ovosezonska.

Prvi gradski derbi ove sezone u prvenstvu dobila je ekipa KŽK Čelik BH Telecom sa 77:74, dok je susret u Kupu ZDK, drugi ove dvije ekipe, pripao ekipi Jumpera sa 72:58.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno