Naše

VIDEO+FOTO: Ove nedjelje u zeničkoj Areni humanitarna utakmica za Ajdina i Vedada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Ove nedjelje u zeničkoj Areni humanitarna utakmica za Ajdina i Vedada – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija, a povod održavanja ove konferencije je nedjeljna humanitarna utakmica za dvojicu hrabrih dječaka, Ajdina Žigonju i Vedada Hadžića.

Ova humanitarna utakmica između Humanih zvijezda i veterana NK Čelik će biti odigrana u nedjelju 22.12.2019.godine oko 17:30 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, po završetku košarkaške utakmice A1 lige između OKK Čelik i KK Gračanica, koja počinje u 16:00 sati.

Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se nabaviti još TC Džananović, u centru Zenice, zeničkoj Areni, te nekoliko kafića.

Natupit će brojni sportisti, bivši košarkaši, nogometaši. Ekipa “Humanih zvijezda” za koju će igrati: Škoro, Crnogorac, Bolić, Tuka, Mešanović, Glavaš, Musić, Horić, Opačak i mnogi drugi, te ekipa “Veterani” NK Čelik, za koju će igrati: Brkić, Šabić, Salčinović, Kamberović, Tolja, Paškalj, Kavazović i mnogi drugi.

Prisutnim novinarima obratili su se jedni od pokretača ove humanitarne akcije, Aldin Džidić, bivši nogometaš i Amel Tuka, atletičar, vicešampion svijeta na 800 metra i najbolji sportista BiH, te Jasmin Hadžić-Blicko, otac malog Vedada, poznati fotograf. Moderator je bio Dino Kurbegović, sportski novinar i jedan od inicijatora ove humane akcije.

Kurbegović je u uvodu rekao da su Zeničani unazad nekoliko godina više puta organizovali humanitarne akcije, utakmice kako bi pomogli svojim sugrađanima, koji su bolesni i kojima je prijeko potrebna pomoć.

U nedjelju će opet Zenica biti mjesto, gdje će se okupiti brojni ljudi iz sporta, kulture, obićni građani, koji će u što većem broju i kupovinom ulaznica nastojati pomoći dvojici svojih sugrađana.

-Riječ je o devetogodišnjem Ajdinu Žigonji, koji je rođen s dijagnozom rascjepa kičmene moždine, a operativni zahvati urađeni na tlu BiH nisu donijeli napredak u njegovom oporavku. Vedad Hadžić, petogodišnji je dječak, kojem je nedavno odstranjen tumor na mozgu, a njegovo zdravstveno stanje još nije u optimalnom stanju -, rekao je Kurbegović.

Aldin Džidić je i prije organizovao brojne humanitarne utakmice i kaže da su ovu utakmicu organizovali bez znanja roditelja, koje poznaju dugo godina kao ugledne građane, kako bi ih iznenadili i pokazali im da nisu zaboravljeni i da uvijek imaju njihovu podršku, ali i ostalih Zeničana.

– Ovom prilikom pozivam sve Zeničane, ali i ljude iz drugih gradova da danas i sutra kupe kartu, te tako daju svoj doprinos u liječenju dvojice heroja, Ajdina i Vedada -, kazao je Džidić.

I Amel Tuka, viceprvak svijeta i najbolji sportista BiH, dao je svoj doprinos ovoj akciji.

-Ovdje je cilj da se svi odazovemo u što većem broju i da se pruži pomoć našim sugrađanima. Uvijek se rado odazovem ovim akcijama, nadam se da ćemo još jednom pokazati da smo svi zajedno kada treba pomoći našoj djeci, sugrađanima i da ćemo sutra poslati lijepu sliku. Nikome cilj ovdje nije nikakava promocija, nego nam je zajednički cilj oporavak djece, koja zaslužuju sve najbolje u svome životu -, rekao je Tuka na pressu.

Ispred roditelja, prisutan je bio Jasmin Hadžić, inače fotograf , koji nije mogao sakriti emocije.

-Možda zvuči floskula, ali sve vas volimo, iznenađeni smo ovim djelom naših prijatelja. Hvala vam svima, ne znam šta više kazati”, kazao je kroz suze Jasmin Hadžić, otac malog Vedada.

Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se nabaviti još u TC Džananović, u centru Zenice, zeničkoj Areni, te u nekoliko kafića.

 

E.Imamović; video: H. Džonlić, foto E.I. – H. Dž.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno