Zenica

VIDEO+FOTO: Otvoren moderno uređeni restoran “960” na Smetovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Otvoren moderno uređeni restoran “960” na Smetovima- Danas je u Zenici, tačnije na Smetovima otvoren moderno uređeni restoran “960” uz prigodan program i zvanice.

Kako smo ranije pisali, firma “New aspect” d.o.o. Zenica, u čijem vlasništvu je novi objekat na Smetovima, tačnije restoran “960”, investirala je između 400.000 i 500.000 KM u objekat koji će nedvojbeno upotpuniti planinski i zimski doživljaj na omiljenom izletištu Zeničana.

Smetovi godinama nisu imali reprezentativan ugostiteljski objekat, a nakon izviđačkog doma koji će uskoro biti završen, građani Zenice u čarima zime moći će uživati i iz toplog i ugodnog ovog restoranskog ambijenta.

“Cilj nam je da naši sugrađani u januaru imaju gdje doći i da naši najmlađi školski raspust provedu na Smetovima. Ovim smo željeli obogatiti turističku ponudu Zenice, a sa Winner školom skijanja ćemo imati i projekat uređenja padine i pravljenja mini skijališta s mobilnim ski-liftom tako da će sva djeca do deset godina starosti imati priliku naučiti skijati ove zime”, dodao je Semir Ahmetspahić, iz kompanije “New aspect”.

Uz već postojeće sadržaje poput adrenalin parka, besplatnog autobuskog prevoza na ovo zeničko izletište u dane vikenda sve do 29. januara, saniranja udarnih rupa na dionici putu Zenica-Smetovi, skoro otvaranje “Eko kuće”, rekonstrukcije amfiteatra i brojnih drugih planiranih projekata, Smetovi pretenduju da postanu turistička atrakcija za sve građane BiH.

U realizaciji ovog projekta pored investitora firme “New aspect” učestvovalo je Javno preduzeće za Upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica i Grad Zenica.

Današnjoj svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Fuad Kasumović, premijerka ZDK Amra Mehmedić, predstavnici Javnih preduzeća i drugi gosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno