Zabava

VIDEO+FOTO: Oni žive sevdah – Divanhana sa dva koncerta u BNP-u predstavila album “Kardes” sa kojim kreće na evropsku turneju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Oni žive sevdah – Divanhana sa dva koncerta u BNP-u predstavila album “Kardes” sa kojim kreće na evropsku turneju – Dva koncerta zaredom, istu večer, Bosansko narodno pozorište odavno ne pamti. Popularni bh. sevdah bend Divanhana održao je u ponedjeljak uvečer “dupli nastup” na zahtjev publike, a dva zenička koncerta su dio početka nove koncertne sezone i predstavljanja svog četvrtog diskografskog albuma “Kardes”.

Specijalni gosti i u Zenici, kao večeri ranije u Tuzli i Sarajevu, bili su popularna turska glumica i pjevačica Suzan Kardeş, s kojom je Divanhana snimila nekoliko pjesama koje su svoje mjesto našle na albumu “Kardes”, i turski klarinetista Yunus Emre Ellek.

Publika je pjevajući zajedno sa Naidom Ćatić, ovacijama pratila neke od poznatih izvedbi ovog sastava kao što su  “Stade se cvijeće..”, “More sokol pije..”, “Vino piju nane”, “Kafu mi draga ispeci” i “Crven fesić”.

U više od sat i po svirke, te na bis nastupu, izvedeni su i “Otkako je Banja Luka postala”, “Oj Safete, sajo, Sarajlijo”, “Zvijezda tjera mjeseca..”, a gošća Suzan Kardes imala je i solo dio koncerta, dok je sa ostatkom benda izvela nekoliko turskih i bosanskih pjesama… Ljubaznošću benda medijski pokrovitelj oba koncerta Zenicabloga je imao mogućnost direktnog prijenosa prvih pola sata prvog koncerta iz BNP-a, pa vam donosimo i video atmosfere iz Velike sale.

Divanhana će u sklopu ove koncertne turneje nastupiti, nakon Zenice, i u Beču, Pragu, Istanbulu, Dubrovniku, Rijeci, Lucernu,Frankfurtu, Lincu, Sežani, Domžalama, te drugim gradovima.

Pogledajte foto galeriju sa scene:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno