Ljudi

VIDEO+FOTO: Od teškog ranjavanja 1993. do titule doktora 2019. godine – Zlatni ljiljan dr. Amir Ismić – Baton

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Od teškog ranjavanja 1993. do titule doktora 2019. godine – Zlatni ljiljan dr. Amir Ismić – Baton

SASVIM LIČNO, ONAKO LJUDSKI!

Sinoć nakon uspješne promocije “Dugog svitanja” kako to samo “Baton” umije, kada nas je predsjednik dr.sci. Amir Ismić podsjetio na teško ranjavanje i ZAPLAKAO. A tako je htio gledati doktoricu u lice i svoje Batonce, zahvaliti se.
Ne pamtim kad sam ga vidio da plače, ali sjećanje kada mu je prim.dr.sci. Azra Drino-Čaušević spasila jedno oko, tačnije 30%, a on sa tih “posto” završio fakultet, pa magistrirao, pa doktorirao, bilo je jače od GAZIJE Kud god se okrenem ugledam samo plačne oči. Više i ne vidim, suza mi muti vid. Pozdravim se sa svima i požurim na Bulevar. Tamo gdje mi lišće šapće u mojoj odsutnosti dunjaluka. pa vrisnem!
Draga moja Bosno i Hercegovino, zašto si prednost dala šumokradicama i vodokradicama i raznim kradicama, ispred GAZIJA??? Što su ti preči pohlepni milijarderi, dojučerašnji kočijaši i tezgari, ratni profiteri, od GAZIJA ???
Onda osjetim ruku Rame, našeg junaka, iako sam ga ispratio dok ga sin Muhamed vodi slijepog, ali njegova ruka je uvijek tu, kao melek da me dodirne kad me spopadne bijes. Ostajem da pričam sa svojim junacima, mojim Batoncima. Sa mojim Šehom, koji napusti ovaj dunjaluk a da ne završi sliku, oslijepio. Sa mojim Edinom koji nije dočekao da isprati svoju djevojčicu u školu a ona mu u mezar piše pisma. Sa mojim Mirnesom, kojeg su voljele pčele ali i svi Batonci. Sa Šećerkom, čiju majku i svojom zovem. Sa Vehidom, čiji biseri u očima sada postaju ljudi, ali on ne dočeka. Sa mojim Vahom, čiji mi se sin, sada ugledni doktor, javi ponekad. Pričam i sa Zaimom, Feridom, Edinom, Sinanom, Fuadom, Zijom, Puretom, Mešom, Ahmedom-Senahidom, Selvedinom. I ponovo sa Amirom koji me nagovori da o njima pišem priče. Pričam i sa Dolom koji traži lijeka u Njemačkoj ili Holandiji, sa Nećkom koji ne dočeka da se oženi prelijepom Selmom. Sa Ratkom koji me sa suprugom Saidom mahsuz posjetio iz Amerike. Tako ja pričam sa svojim drugovima i plačem. Draga moja Bosno i Hercegovino, evo ja ću ti halaliti za sebe, ali ne znam kako, kako da ti halalim za moje drugove???
Eto, kako?
Said Šteta, tek mali hodač ispod zvijezda

video: BILAL ISAKOVIĆ, IMLTV



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno