Zenica

VIDEO+FOTO: Obilježena 32. godina od osnivanja Željezarskog bataljona i Prve zeničke brigade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Komisije za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti i Jedinstvene organizacije boraca-Unija veterana Grada Zenica danas je organizovano obilježavanje 32. godišnjice od osnivanja Željezarskog bataljona, Prve zeničke brigade i 303. viteške brigade.

Željezarski bataljon formiran je 13. maja 1992. godine,a 18. maja iste godine Prva zenička brigada. Današnjoj manifestaciji prisustvovali su predstavnici više gradskih i kantonalnih odbora, udruženja, kao i predstavnici političkih subjekata u gradu Zenici.

Učenjem fatihe i minutom šutnje odata je počast šehidima i poginulim borcima Željezarskog bataljona i 303. Viteške brigade, koja je osim naziva Slavna nosilac i kolektivnog priznanja „Zlatni ljiljan“.

Na sam historijat bataljona i brigade podsjetili su Vernes Menzilović kao predsjednik Komisije za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti Grada, Tahir Šabić predsjednih Jedinstvene organizacije boraca Grada Zencia i ratni komandant Muhamed Begagić.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno