Biznis

VIDEO+FOTO: o izmjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini u sjedištu PK ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: o izmjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini u sjedištu PK ZDK – U sjedištu Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona u Zenici danas je priređena javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini u Federaciji BiH. Izmjene ovog Zakona proistekle su iz potreba usklađivanja sa propisima Evropske unije.

Cilj je, među ostalim, rješavanje problema sive ekonomije, kao i otklanjanje barijera za pristupanje Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, kazao je Aner Begić, savjetnik resornog federalnog ministra.

Izmjene ovog Zakona predviđaju ukidanje člana koji je precizirao učešće 40 posto domaćih proizvoda na policama velikih trgovačkih lanaca. Ovaj član je i do sada bio teško provodiv,jer nije bila razrađena metodologija za utvrđivanje i kontrolu učešća domaćih proizvoda u velikim trgovinama. Begić smatra da se trebaju provoditi aktivnosti na jačanju ekonomsko-potrošačkog patriotizma i promociji domaće proizvodnje.

Javna rasprava o izmjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini, osim Zenice, provodi se u Mostaru, Tuzli i Sarajevu.

Predsjednik Privredne komore ZDK Šefkija Botonjić je ustvrdio da su izmjene ovog Zakona neophodne, ali da je prioritet u dinamici trebalo dati nekim drugim zakonima,prije svega onima koji tretiraju rasterećenje privrede.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno