Nogomet

VIDEO+FOTO: Nogometna poslastica u Kaknju u duelu Rudara i Čelika završena remijem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan od interesantnijih mečeva šestog kola Prve lige FBiH odigran je u Kaknju gdje su snage odmjerili komšijski rivali Rudar i Čelik.

Na dobro ispunjenom kakanjskom stadionu viđena je sjajna nogometna predstava, a na kraju podjela bodova (2:2).

Rudar je vodio nakon 15 minuta igre. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju iz Zenice, najbolje se snalazi Ahmed Hasanović i s pet metara pogađa mrežu Čelika.

Smao osam minuta kasnije dolaze Zeničani do izjednačenja. Karalić je sjajno prošao po strani i ubacio, a Žuna pogađa za poravnanje rezultata.

Do odlaska na odmor preokret Čelika. U 33. minuti lijepo pogađa Arnautović. Rudar je nakon toga preuzeo inicijativu i u 65. minuti došao do 2:2. Hrustanović je dodao do Hasanovića, koji je postigao drugi gol na meču.

Rudar je uspio postići još jedan gol u 71. minuti, ali je on poništen zbog ofsajda. Htjeli su i jedni i drugi do kraja do pobjede, ali je ostalo 2:2.

Do važne pobjede stigla je Zvijezda koja je u Bihaću sa 2:0 pobijedila Jedinstvo. Kotarević je u trećoj minuti načeo domaću mrežu, a u nastavku je Kordić ovjerio tri boda za goste iz Gradačca.

Duel Tomislava i Gornjeg Rahića završen je bez pobjednika i bez pogodaka. Domaćin jeste bio bolji, ali nije pronašao put do mreže gostiju.

Rudar – Čelik 2:2

FK Rudar: Kršić, Goralija, Musić, Hasanović, Čago, Kobilica, Čehajić, Musić, Čatić, Hrustanović, Kišić.

NK Čelik: Durmo, Arnautović, Horić, Vardo, Durmiš, Isaković, Karalić, Mašić, Žuna, Sivac, Begić.

VIDEO+FOTO: D.Kurbegović

https://www.youtube.com/watch?v=__pBOh1TTlM

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno