Nogomet

VIDEO+FOTO: Nogometaši Čelika poraženi od ruskog Fakela 0:1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika odigrali su danas na pripremama u Antaliji (Turska) četvrti kontrolni susret, u kojem su poraženi od ruskog Fakela iz Voronježa rezultatom 0:1.

Bio je to drugi poraz Čelika na pripremama, koji je preko Aidina Mahmutovića u 11. te Marija Crničkog u 17. minuti pogodio prečku ruskog tima. Zeničani su u 27. minuti ostali bez Semira Bajraktarevića, koji je dobio crveni karton, a zbog povrede je u 33. minuti izašao i Crnički, kojeg je zamijenio Fenan Salčinović.

Rusi su u 35. minuti poveli s 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena, ali i utakmice. Prečku Fakela pogodio je i u 57. minuti Ermin Huseinbašić.

Zeničani su susret počeli u sastavu: Pavlović, Resić, Zlatković, Zeljković, Vrhovac, Bajraktarević, Grahovac, Žuna, Mahmutović, Crnički, Huseinbašić.

Čelik je na službenoj Facebook stranici danas objavio da su na godinu i po angažirali 19-godišnjeg lijevog beka Emira Hana Topçua iz turskog Rizerspora, koji može igrati i na poziciji zadnjeg veznog.

Topçu je danas, na početku drugog poluvremena, zajedno s Horićem, Perišićem i Aganspahićem, ušao i u igru. U nastavku meča priliku su dobili i Bjeloš te Mahmić.

Čelik je u prethodnim mečevima poražen od kazahstanskog Taraza s 1:2, pobijedio je kosovski Gjilani s 1:0, dok su sa sjevernomakedonskim Skhupijem remizirali 2:2.

Foto+video: Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno