Nogomet

VIDEO+FOTO: NK Čelik za 77. rođendan savladao FK Velež

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom 77. rođendana NK Čelik večeras su snage na Bilinom Polju odmjerili istoimeni klub i FK Velež. Već na samom startu veliku grešku golmana Čelika Durme koristi sjajni mladi napadač Dževad Sijamija i donosi Rođenima vodstvo.

U desetoj minuti od aktivnog bavljena nogometom uz ovacije više od tri hiljade navijača oprostio se Aidin Mahmutović. Čelik se nije predavao pa u 25. minuti asistenciju iskosa koristi Karalić i preciznim udarcem pogađa mrežu Veleža. Bio je to povod za bakljadu i veliko slavlje popularnih Robijaša. Do kraja prvog dijela ostalo je 1:1.

Drugo poluvrijeme prilikama su otvorili Anđušić na jednoj, te Vardo na drugoj strani, ali izostala je realizacija. U 49. minuti crveni karton za Denisa Zvonića koji je nepropisno zaustavio jednog igrača Čelika, a sudija Sivac pokazao mu je put u svlačionicu, iako iskusni defanzivac nije bio posljednji igrač u odbrani svog tima. U 55. minuti velika šansa za Haskića, no ide to tik pored gola Zeničana. Čelik je poveo u 64. minuti. Loša reakcija odbrane Čelika, Kolić izlazi na golmana i sigurno pogađa. U 79. minuti novi crveni karton za goste, ovaj put golmana Ribića, da bi zatim golman Veleža Bogdanović koji se vratio na gol spasio svoju mrežu krajnjim naporom nakon udarca Isakovića sa samo par metara.

Ostalo je 2:1, a nogometaši Čelika nagrađeni su velikim ovacijama navijača, dok će Rođeni sigurno imati šta da ‘čuju’ od šefa struke Amara Osima. Poraz premijerligaša od člana Druge lige Centar ipak je razlog za bar blagi alarm, bez obzira što se radilo o prijateljskom meču i svečanoj atmosferi koji su priredili domaći navijači koji su pokazali da žele Čelik koji će što prije igrati u elitnom rangu bh. nogometa.

Prijateljski meč:

NK Čelik – FK Velež 2:1
NK Čelik: Durmo, Sivac, Arnautović, Isaković, Vardo, Šabić, Međuseljac, Salkić, Karalić, Durmiš, Mahmutović.
FK Velež: Bogdanović, Zeljković, Hasanović, Dejanović, Sinanović, Radovac, Hrustanović, Sijamija, Barou, Zaimović, Pantelić.

VIDEO: NK ČELIK, TEKST I FOTO SPORTSPORT.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno