Nogomet

VIDEO+FOTO: NK Čelik pred derbi utakmicu sa tuzlanskom Slobodom- Želimo prekinuti rezultatsku krizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 11. kola u Prvoj nogometnoj ligi FBiH, sezona 2023/2024, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin, u derbi utakmici, ekipi FK Sloboda iz Tuzle, starom rivalu.

Prisutnim novinarima obratili su se Emir Čerim, generelni direktor NK Čelik, Tarik Hadžimahmutović, klupski advokat, Adis Nurković, trener u NK Čelik, te Adi Durmo, golman NK Čelik.

Moderator na pressu bio je Maid Redžić – Marketing & PR u NK Čelik.

Nogometaši Čelika će u ovaj derbi meč ući s novim šefom struke, Nizahom Hukićem, koji je bio do sada koordinator omladinskih selekcija i trener kadeta Čelika i koji od ponedjeljka na klupi zamijenio Armina Duvnjaka, te će ekipu voditi do kraja polusezone. U stručnom štabu su ostali Izudin Kamberović i Adis Nurković.

Generalni direktor kluba, Emir Čerim, kazao je nešto više o aktivnostima u klubu, promjeni šefa struke, te utakmici protiv Zrinjskog u okviru 1/16 finala Kupa BiH.

-Što se tiče ostavke Armina Duvnjaka, u dogovoru smo se odlučili na taj potez nakon serije loših rezultata i igara. Izgubili smo pozitivnu atmosferu i priču oko prvog tima, tako da je došlo do prekida saradnje. Mislim da se pogriješilo u vezi pojačanja, igrači koji su došli, a ne svi, nisu opravdali povjerenje. Najviše je zaboljelo što nije bilo više energije i pozitive, tako da se nadamo da ćemo razdrmati prvi tim novim trenerom Nizahom Hukićem. To imaju priliku uraditi već sutra u derbiju kola. Naše ambicije je jesu da se vratimo na pravi kolosijek, odnosno na naše domaće igrače iz našeg omladinskog pogona, tako da vjerujem da će naši treneri izvući maksimum iz ovog tima. Juniorska selekcija je prva na tabeli i cilj nam je ulazak u Premijer ligu i uložit ćemo sve kapacitete da naši juniori naredne sezone igraju u najvišem rangu. Konačno se dogovorio termin utakmice protiv Zrinjskog jeste 2.novembra u 18 sati na našem stadionu i očekujemo istinski spektakl -, rekao je, pored ostalog, Ćerim.

Klupski advokat, Tarik Hadžimahmutović, objasnio je situaciju oko deblokade računa i još jednom pozvao banke i sud da djeluju efikasno i skinu blokadu, kako bi klub imao odblokiran račun.

-Želim da iznesem detalje oko postupka deblokade računa, što se tiče kluba, mi smo platili sve, znači do nas nije nego do banaka i suda. Šta kazati, mi smo sve kapacitete usmjerili u tom pravcu, sve smo potrošili lične kredite da ljude molimo da ubrzaju taj postupak. Vrlo teško je kazati kada će to biti sve završeno, do nas nije, kada će on svoj dio posla uraditi ne znamo. Mi ih svaki dan pritišćemo, ali nadam se da će u narednom periodu imati više razumijevanja prema našem klubu, ali i javnost prema nama jer 18 godina je blokiran račun, ne može se ništa preko noći, bilo je puno postupaka i blokada, treba vrijeme, ali vjerujem da ćemo uskoro to odraditi –, saopštio je na pressu advokat Hadžimahmutović.

Jedan od trenera u stručnom štabu, Adis Nurković, kazao je nešto više o trenažnom procesu, te očekivanjima od sutrašnje utakmice protiv lidera na tabeli.

-Nije bajna situacija na tabeli i onako kako smo igrali, ja bih se zahvalio bivšem šefu Arminu Duvnjaku što je bio s nama i napravio jedan uspjeh vrijedan poštovanja. Sada je tu novi trener i nas dvojica koji smo tu već bili. Sloboda nam dolazi, derbi starih rivala, klubova s renomeom i molim navijače da budu uz nas, potrebna nam je podrška da se izvučemo iz ove rezultatske krize. Siguran sam da ovi momci imaju kvalitete i da to pokažu već sutra. Imamo dosta problema s igračkim kadrom, Vardo je povrijeđen, Sivac ima tri žuta kartona, na povrede se želi Mehić, Isaković je bolestan, Šarić ima slomljenu kost, tako da imamo dosta problema. Nećemo puno mijenjati, ali pokušat ćemo promijeniti pristup terenu i igri, odnosno fali im samopouzdanja. Oni nisu zaboravili igrati, ali znate kada se igraču uvuče nervoza i izlaz iz te krize samo može biti u dobrom rezultatu, a nadam se da je to već sutra. Vidjet ćete možda već sutra i neke naše juniore, koji već treniraju s nama -, izjavio je Nurković.

Golman Adi Durmo jedan od rijetkih igrača ove sezone koji je opravdao povjerenje i svojim partijama je postao ljubimac navijača Čelika, on se nada da ekipa sutra može odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat.

-Želio bih da se zahvalim navijačima na podršci u prošloj utakmici, vjerujem da ćemo sutra pokazati svoje kvalitete. Moramo što prije zaboraviti krizu, nadamo se sutra pozitivnom rezultatu. Moramo vratiti pozitivnu energiju i s time dolaze i pozitivni rezultati, vjerujem da ćemo sutra već to pokazati -, kazao je Durmo.

Sutra uveče na Bilinom polju se očekuje dobra posjeta, gdje su svoj dolazak najavili i navijači kluba s Tušnja. Sutrašnji debi ima i humanitarni karakter, jer jedna konvertibilna marka od svake ulaznice će biti usmjerena za liječenje devetomjesečnog Afana Šehića, kojem je novac potreban za hitnu operaciju u Turskoj. NK Čelik ovu akciju će raditi s udruženjem pomozi.ba.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Sloboda Tuzla igra se u 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici pod svjetlošću reflektora.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Sloboda: Glavni sudija Armin Kukić (Bugojno), pomoćnici: A1 Almir Huskić (Bugojno), A2 Adnan Ibrahimović (Brčko), 4.sudija Emir Spahalić (Mostar), delegat Mirza Trbonja (Sarajevo), posmatrač suđenja Nermin Paradžik (Goražde).

Tekst E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno