Nogomet

VIDEO+FOTO: NK Čelik odigrao drugu pripremnu utakmicu u Antaliji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: NK Čelik odigrao drugu pripremnu utakmicu u Antaliji – Ubjedljiv poraz 0:3 od njemačkog SG Wattenscheid 09

Drugu  pripremnu utakmicu na pripremama u Antaliji nogometaši Čelika odigrali su danas 28.01.2018. godine protiv njemačkog niželigaša SG Wattenscheid 09. Ubjedljivu pobjedu od 0:3 zabilježili su Nijemci.

Početni sastav Čelika:

Matej Marković, Toni Livančić, Josip Pandža, Tin Karamatić, Dino Bevab, Yusuf Cihat Celik, Mahir Mehić, Nemanja Anđušić, Ognjen Đelmić, Fenan Salčinović, Stevo Nikolić. (Šef stručnog štaba Slaven Musa).

Kako su saopštili na Čelikovoj stranici prvo poluvrijeme je završeno vođstvom Nijemaca od 0:1, a gol je postignut u 4.minuti utakmice

Početni sastav Čelika u drugom poluvremenu:

Matej Marković, Toni Livančić, Aldin Šišić, Tin Karamatić, Dino, Bevab, Yusuf Cihat Celik, Hrustan Kadrić, Nemanja Anđušić, Ognjen Đelmić, Armin Duvnjak, Stevo Nikolić.

Sastav Čelika u 60.minuti:

Marković, Udovičić, Šišić, Tarik Adilović, Ćemalović, Duvnjak, Kadrić, Basilio, Akgun, Isidoro, Duraković.

Njemački ligaš postiže drugi i treći gol u razmaku od pet minuta sredinom drugog poluvremena.

-U drugom poluvremenu igralo se većinom na sredini terena, Wattensheid je na početku imao nekoliko solidnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. U nastavku je bilo dosta više nervoze na terenu, te nekoliko sukoba između igrača, ali sudija je uspio na kraju da smiri strasti.

Najbolju šansu na utakmici Čelik je imao u 70. minuti kada se jedan od igrača ovog tima našao sam ispred protivničkog golmana, ali nije uspio da zatrese mrežu. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Wattenscheid je kaznio promašaj Čelika i nakon sjajnog solo prodora jednog od igrača ovog tima stigao do vodstva od 2:0.

Pet minuta kasnije bilo je sve jasno jer je njemački tim po treći put zatresao mrežu Čelika. Nakon prekida u kaznenom prostoru najbolje se snašao štoper protivničke ekipe koji je lagano loptu pospremio u gol zeničke ekipe za 3:0 što je bio i konačni rezultat utakmice-, objavio je Sportsport.ba.

Na stranici NK Čelik su saopštili:

-U utakmici na kojoj je danas Šef Stručnog štaba isprobao skoro sve raspoložive igrače, od kojih su mnogi još na probi u našem klubu, pokazala se zavidna borbenost, ali i očekivana neuigranost igrača. Obzirom da su se neki od njih tek upoznali tokom priprema i jako puno je tek pristiglih igrača, potrebno je vremena kako bi se uigrali i posložili unutar terena kada je igra u pitanju, a samim tim će doći i rezultat.

E.Imamović; Foto Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno