Igrano po oblačnom, ali ugodnom vremenu, +10* C, pred oko 8.000 gledalaca.

Završeno je neriješeno, bez golova, nakon 90′ igre. Pristupilo se izvođenju jedanaestaraca, da bi dobili pobjednika za prolazak u četvrtfinale Kupa BiH, a bolji su bili gosti iz Bijeljine.

Rezultat: NK Čelik – FK Radnik Bijeljina 0:0 ; Penalima 3:4 za Radnik;

Golove iz jedanaesteraca za Čelik su postigli Durmiš, Međuseljac i Karić, a golman Radnika je odbranio jedanaesterce Žuni i Zukiću. Za Radnik strijelci su bili Vasić, Paranos, Ristić i Matković.

Službana lica: Glavni sudija Josip Martinović (Čapljina), pomoćnici, A1 Marko Perić (Mostar), A2 Boris Dujmović (Mostar), a delegat Damir Šarić (Tuzla);

Sastavi ekipa

NK Čelik:

Durmo, Arnautović, Sivac, Isaković (cap), Vardo, Mehić, Žuna, Međuseljac, Durmiš, Karalić, Šijerkić. (Trener Armin Duvnjak);

Rezerve: Mlačo, Šehić, Smajić, Mujić, Zukić, Arežina, Salčinović, Karić, Kolić.

FK Radnik:

FK Radnik Bijeljina: Lakić, Jokić, Paranos, Došlo, Matković, Vasić, Maksimović, Maletić, Danilović, Rašević, Ristić. (Trener Velibor Đurić);

 

Pjesma, navijanje, skandiranje, sve generacije u Zenici danas su bile uz svoj Čelik. Ima se osjećaj kao da se da se igrala neka evropska utakmica, a ne meč osmine finala Kupa BiH između trećeligaša i drugoligaša.

Tok utakmice:

U 15′ Ali Međuseljac je loše zahvatio loptu sa 10-ak metar, a u 16′ velika prilika za Radnik. U jednom napadu tri pokušaja, dva je golman Adi Durmo sjajno ukrotio, a Maletić je potom sa pet metara promašio gol. Ristiću i Maksimoviću je Durmo skinuo zicere.

U 34′ loptu ubacuje Mirsad Šijerkić pred gol, paralelno sa korner linijom, ali Edin Durmiš je malo kasnio. To je bila  velika šansa za Čelik. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, Čelik je imao nešto veći posjed, ali se igralo prilično nepovezano.

Na početku 2.poluvremena bilježimo šansu za goste iz Bijeljine. Dragan Došlo u 49′ oduzima loptu Vardi, izlazi sam ispred Durmu, ali golman Čelika izlazi kao pobjednik. Ovo je bila prilika za goste.

Edin Durmiš šutira u 53′, ali brani golman Radnika.

U 55′ Mirsad Šijerkić sa pet, šest metara ne postiže pogodak. Izblokiran je, a imao je na drugoj stativi dvojicu slobodnih saigrača. Kakva prilika za Čelik. Mirsad Šijerkić i Ali Međuseljac imaju dvije velike prilike u jednom napadu ali nema gola, 62′.

U 70′, kapiten Čelika Aladin Isaković, u posljednji momenat, interveniše ispred jednog igrača Radnika.

Domaći traže penal u 73′, ali je sudija drugog mišljenja. Pokušao je jedan igrač Radnika u 75’sa 25 metara no preko gola ide lopta. 

U 85′, nakon kornera sa lijeve strane, koji je izveo Fenan Salčinović na drugu stativu, Mahir Karić pogađa stativu udarcem glavom sa 7-8 metara. To je bilo sve od prilika na ovoj utakmici.

U drugom poluvremenu, kod Čelika, u igru su ušli Salčinović, Karić,  Mujić i Zukić umjesto Varde, Sivca Karalića, i Mehića. Posjed lopte je bio 50:50.

Tako NK Čelik, nakon senzacionalnog izbacivanja Sarajeva, nije uspio proći u četvrtfinale Kupa BiH. 

Bolji je bio drugoligaš FK Radnik iz RS nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Bajka u Kupu BiH je okončana za nogometaša Čelika, ali igrači i navijači Čelika zaslužuju čistu desetku.

U utorak će biti održan žrijeb parova četvrtfinala Kupa BiH.

E.Imamović

Video Klix, Foto: Ekrem I., Jasmin H. Hena Dž., NK Čelik,

tekst Ekrem Imamović, Zenicablog