Nogomet

VIDEO+FOTO: NK Čelik nemoćan u Banjaluci – FK Borac na krilima Vranješa do pobjede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Borac je u sedmom kolu Premijer lige na svom terenu savladao zenički Čelik rezultatom 3:1. Borac je od samog početka krenuo ofanzivno, a nakon nekoliko dobrih pokušaja uslijedilo je i prvo slavlje domaćih navijača.

Igrala se 10. minuta meča kada je se na ubačaj Radulovića iz kornera u kaznenom prostoru najbolje snalazi Stojan Vranješ i pogađa za 1:0. Radost domaćih navijača trajala je samo osam minuta. Čelik je iz prve prave šanse izjednačio, a majstorski je glavom pogodio Aidin Mahmutović za 1:1. Ipak, samo tri minute kasnije novi gol u mreži Čelika. Pogriješila je odbrana Čelika, a na pravom mjestu je ponovo Stojan Vranješ, koji pogađa za 2:1.

Potom se igra malo umirila, da bi Čelik tek u finišu prvog poluvremena dva puta zaprijetili. Prvo je u 37. minuti Fabian dobro šutirao iz slobodnjaka, Lučić je odbranio, a zatim je Huseinbašić dobro uhvatio volej, no udarac odlazi pored gola. Na odmor se tako otišlo vodstvom domaćeg tima od 2:1.

U nastavku meča vidjeli smo izuzetno slabu utakmicu. Borac je u 63. minuti ostao bez Jovanovića koji je na opšte čuđenje isključen i to nakon što je loptu zaustavio rukom. Međutim, Čelik nije napravio previše sa igračem više na terenu. Nisu pokazali apsolutno ništa, a Borac ih je u 81. minuti kaznio i preko Crnova je povećao prednost na 3:1. Tu prednost gosti nisu mogli stići, ali ni ugroziti. Ostalo je 3:1 za Borac, koji je tako upisao važna tri boda.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Borac – Čelik 3:1 (Vranješ 10′, 21′, Crnov 81′ / Mahmutović 18′)

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Danilović, Ćosić, Milutinović, Čomor, Subić, Mirić, Vranješ, Vujaklija.

NK Čelik: Pavlović, Brekalo, Vrhovac, Resić, Huseinbašić, Grahovac, Blažević, Perišić, Jamak, Mahmutović, Fabian.

Video: MojaTV, foto i tekst Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno