Posuđeno

VIDEO+FOTO: Negodovanje mještana u Novom Radakovu – Ne želimo parking, hoćemo zelenu površinu i igralište za djecu! 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Negodovanje mještana u Novom Radakovu – Ne želimo parking, hoćemo zelenu površinu i igralište za djecu! Danas 11.06.2018. godine, je određen termin od strane Ģradske uprave grada Zenica, da jedinu zelenu površinu ispred stambenih objekata (zgrada) u Novom Radakovu pretvore u parking prostor. Na toj površini je postojalo igralište za djecu, kojeg su stanari planirali obnoviti uz pomoć Mjesne zajednice i donatora.

Doznajemo da gradske vlasti ne namjeravaju odustati od gradnje parking prostora – Na već postojećim parking površinama postoji jako puno slobodnih mjesta, tako da ova gradnja nema svrhu izuzev uništavanja i ovo malo zelenih površina, koje stanari preko 30 godina njeguju i održavaju. Molimo sve mještane kao i ostale građane i ljubitelje prirode da nam daju podršku kako bi sačuvali ovu predivnu zelenu površinu.

Od nadležnih očekujemo da će razmotriti ovaj problem i riješiti ga na adekvatan način tako što će reagovati u skladu sa svojim mogućnostima i riješiti ovaj problem koji je od velikog značaja za mještane Mjesne zajednice Novo Radakovo. 

MZ Novo Radakovo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno