Zenica

VIDEO+FOTO: Ne krećite prema Smetovima, barem dok ne otopli ili nadležni počnu raditi svoj posao

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Već drugi dan svjedočimo mnogobrojnim komentarima i kritikama zbog neodržavanja puta prema izletištu Smetovi.

Nakon što je jučer, na Dan državnosti BiH, put bio praktično neupotrebljiv za većinu vozila do popodne, pa opet u kasno posljepodne, identična situacija je i danas.

Amer Beganović, koji na putu ka Smetovima ima vlastiti ZOO vrt, jučer je na društvenim mrežama podijelio svoje “iskustvo” nakon što je naišao na put kojeg  nisu, čak ni simbolično, posjetile zimske službe.

-Nakon ko zna koliko bezuspješnih telefonskih poziva nadležnim preduzećima na koje se niko ne javlja, a koja su do sada održavala put prema Smetovima, sjednem u auto primoran da siđem u grad i odem u sjedište preduzeća tražeći nekog od šefova, na šta mi portir odgovara da nema potrebe da zovem bilo koga jer Gradska uprava nije potpisala ugovor sa preduzećem o zimskom održavanju puteva, napisao je Beganović i dodao – .

-Dragi moji Zeničani ukoliko se uputite prema Smetovima danas lance na gume ili dobre zimske gume i onda ćete se popeti i naravno pazite se odrona ceste odmah iza skretanja za Peševiće koji je aktivan više od pola godine i nikad se nije krenulo u saniranje a valjda će kad neko strada ne daj Bože. Dobrodošli u cirkusu zvani Zenica. Napominjem da je danas 25.11.2023. godine vjerojatno je neko pametan mislio da ove i naredne godine neće biti snijega. Sretan vam Dan državnosti.

Vikend je, tvrdnje da Grad još uvijek nema određenu firmu za održavanje puta ka Smetovima nismo mogli provjeriti u Gradskoj upravi. Ne bi nas iznenadilo da nadležni za obavještavanje javnosti, hronično zainteresovani da se samo oglašavaju u vidu demantija, kad već ne rade posao za koji su plaćeni, u ponedjeljak reaguju “saopćenjem” u kojem je bitnije da se neosnovano vrijeđaju mediji, građani i inteligencija svakog Zeničanina, nego da se odgovori na pitanje zašto niko nje odgovara za sve lošije stanje Grada u cjelini.

Prema izjavama građana, nakon što se temperatura podigla iznad nule i snijeg prijepodne prestao padati, put je bio uglavnom prohodan iza 13 sati. No, novi snijeg popodne i uvečer, stanje je vratio u prvobitno.

Jutros, nedjelja, dan za izlet na snijeg sa porodicom, ista ili još gora situacija.

-Ako ste htjeli djecu obradovati odlaskom na Smetove – ZABORAVITE. HVALA NADLEŽNIMA KOJI ŽELE DA NEKO POGINE NA PUTU KA GORE, komentar je koji oslikava stanje, uz fotografiju koja je u naslovu ovog teksta.
Obzirom da Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom posljednjih sedam godina intenzivno radi na povećanju broja kilometara betoniranih i asfaltiranih puteva u mnogim prigradskim naseljima, pa čak i na dionicama ka vrhovima brda, planina i oranica, sigurni smo da je neophodan značajniji angažman zimskih službi koje će “ispratiti” ovoliko povećanje kilometara puteva kojima treba održavanje, pogotovo zimsko.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno