Nogomet

VIDEO+FOTO: Navijači Zrinjskog autobusima krenuli ka Zenici na historijsku utakmicu protiv Veleža

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Navijači Zrinjskog iz Mostara su autobusima krenuli za Zenicu kako bi večeras na stadionu Bilino polje s tribina bodrili voljeni klub u meču s Veležom u finalu Kupa BiH.

Atmosfera među navijačima je vatrena i svi očekuju pobjedu čime bi njihov tim po prvi put postao vlasnik dvostruke krune.

Među navijačia Zrinjskog koji su krenuli sa oko 20 autobusa u Zenicu vlada fenomenalna atmosfera i svi su uvjereni da će njihov klub osvojiti trofej i ispisati nosu stranicu u bh nogometu.

Iako se mogu čuti i razna predviđanja rezultata u ovoj utakmici, ono što je svima najvažnije jeste da Plemići izbore pobjedu bez obzira na rezultat.

Posebna atmosfera vlada i zbog činjenica da na Bilinom polju finalnu utakmicu Kupa BiH igraju dva tima iz Mostara koja su ljuti sportski rivali sa visokim respektom jednih prema drugima.

Najavili su da će utakmica biti borbena i apsolutno neizvjesna te poručili da ovdje nema favorita te da oba tima imaju iste šanse. Predstavnici gradske vlasti Mostar su navijače pozvali na na civilizovano i sportsko navijanje kako bi svoj grad predstavili u najboljem svjetlu i poželjeli da bolji tim pobjedi.

Bilo kako bilo titula prvaka Kupa BiH svakako odlazi u Mostar gdje se očekuje vatreno slavlje narednih dana.

Finale Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino Polje u Zenici između Veleža i Zrinjskog je na programu danas u 18:00 sati uz direktan tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

 

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno