Zenica

VIDEO+FOTO: Naučna konferencija “80 godina od potpisivanje Zeničke rezolucije i 110 godina od rođenja Fadila Imamovića”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici održava se naučna konferencija na temu “Građanski aktivizam i otpor fašizmu kao izraz demokratije i ljudskih prava – 80 godina od potpisivanja Zeničke rezolucije i 110 godina od rođenja Fadila Imamovića”.

Na otvaranju naučne konferencije obratili su se prof. dr. Mevludin Dizdarević, muftija zenički koji je naveo značaj ovog historijskog dokumenta za Zenicu i BiH, kao i značaj Fadila Imamovića za naš grad.

Izlagači na ovoj konferenciji su: prof. dr. Hilmo Neimarlija, prof. dr. Mevludin Dizdarević, Mustafa Spahić, prof., prof. dr. Ermin Sinanović, prof. dr. Senija Milišić, prof. dr. Safet Bandžović, dr. Hikmet Karčić, prof. dr. Ajdin Huseinspahić, prof. dr. Enis Omerović, doc. dr. Sedad Dedić, doc. dr. Mirza Džananović, mr. Amela Dedić, mr. Alen Zečević i mr. Admir Lisica.

Događaju pored zvanica iz akademskog i kulturnog života Zenice prisustvovao je i reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein ef. Kavazović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno