Oglasi

VIDEO+FOTO: Nasipanje puta u Žeželjikama (Puhovac – Arnauti)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juče i danas je nastavljeno osposobljavanje alternativnog i poljoprivrednog puta kroz Žeželjike koji spaja Puhovac i Arnaute u Borovima. Pripremne radnje na krčenju i polaganju cijevi su urađene juče u režiji : Senada Pašalić, Sameda Pašalić, Kobilica Uzeira, Rifeta Spahić, Saida Spahić, Zahida Spahić i Arnesa Spahić.

Dužina trase koja se nasipa je 750 m i ovaj puta se spaja sa ranije betoniranom dionicom puta od Puhovca do seoskog greblja. Prošle godine je nasuto 370 m. Nasipni materijal je tada donirao ŽGP – Zenica a danas je 100 kubika nasipnog materijala donirao Trgošped-Kakanj uz prevoz istog, zatim je 2 ture direktno uplatio Ramo Isak ovoj firmi (cca 30 kubika) i 50 kubika nasipnog materijala je donirao ponovo ŽGP – Zenica. Mašinu za ravnanje i kamione za nasipanje je donirao Trgošped – Kakanj, a nakon cjelodnevnog rada, danas je nasuto cca 300 m.

Ovim putem se zahvaljujemo svim ljudima koji su pomogli da se uradi ovaj dio puta i olakša komunikaciju kako poljoprivrednicima tako i za druge svrhe korištenja.

Preostalo je nekih još 80-tak metara, koji će aBd biti urađeni u narednom periodu uz pomoć dobrih ljudi i vjerovatno bez angmažmana kako gradskih tako i kantonalnih vlasti. Moramo se nadati da će se ovaj put u narednom periodu od strane aktera iz vlasti i betonirati kako bi još više služio svojoj svrsi.

Kako je to izgledalo može se pogledati u prilogu kroz fotografije i video urađenih poslova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno