Zenica

Video+foto: Na Mašinijadu zahvaljujući ArcelorMittalu i RM LH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Na Mašinijadu zahvaljujući ArcelorMittalu i RM LH – Studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici (UNZE) će i ove godine učestvovati na tradicionalnom okupljanju studenata mašinskih fakulteta bivše Jugoslavije, popularnoj Mašinijadi, koja će se održati u Budvi (Crna Gora) od 8. do 13. maja.

Lani su studenti ovog fakulteta nakon 25 godina godine sudjelovali na Mašinijadi, koja se održavala u Tivtu.

Mašinski fakultet je ove godine obezbijedio dio potrebnih sredstava za učešće uz pomoć ArcelorMittala Zenica i firme RM-LH našeg sugrađanina Mirsada Čizme.

Studente i čelne ljude Mašinskog fakulteta u Zenici sa svojim saradnicima u upravi ArcelorMittala danas je ugostio Bidžu (Biju) Nair, generalni direktor ArcelorMittala Zenica sa svojim saradnicima.

Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog fakulteta se zahvalio ArcelorMittalu, koji je omogućio putovanje 22 studenta i pratioca sa fakulteta. Pogledajte izjave dekana Hadžikadunića, predstavnice Mittala Mirse Tuce, te Amela Mujkanovića, predstavnika Asocijacije studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Ove godine će, osim sportskih, održati se takmičenja u znanju Matematika 1, Matematika 2, Mašinski elementi, Termodinamika, Mehanika fluida, Otpornost materijala, Mehanika, takmičenje u sportskim disciplinama…

Mašinijada je skup svih studenata Mašinskih fakulteta iz zemalja regiona i ima primarni zadatak da okupi sve buduće inžinjere mašinstva sa ovih prostora. Studenti se druže sa kolegama iz drugih krajeva kroz takmičenja u znanju i sportu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno