Zenica

VIDEO+FOTO: MIZ Zenica, Džeko, Dedić i ostale zvijezde obradovali 130 mališana povodom Bajrama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici, je jučer, 13. aprila, s početkom u 11 sati, preko 130 mališana imalo čast prisustvovati posebnoj bajramskoj zabavi u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Na samom početku, prisutnima se prigodnim obraćanjem obratio glavni imam Sumedin ef. Kobilica, poželjevši im svima sve najbolje i najljepše za bajramske blagdane.

Glavni imam je iskazao radost zbog ovog događaja za djecu te naglasio značaj ulaganja u buduće generacije. Koncept zabave uključivao je edukativno-zabavni sadržaj.

Ono što je djeci izmamilo posebne osmijehe i izazvalo val oduševljenja i sreće bila su video javljanja mnogih poznatih ličnosti poput bh. interpretatora ilahija i kasida, Šejme Mehić i Ibrahima Bilčevića, te poznatih bh. nogometaša s adresama iz cijelog svijeta. Među njima su se istakli Senijad Ibričić, Tarik Muharemović, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Denis Hadžikadunić, Haris Tabaković, Haris Hajradinović, Benjamin Tahirović, te Edin Džeko.

Za djecu su organizatori pripremili paketiće, te mnoštvo drugih prigodnih poklona. Svi paketići su sadržavali isključivo 387 proizvode i slatkiše brendova koji su podržali projekt, poput TAKO d.o.o. Hadžići, Vispak, Klas d.d., AC food, Voćar.

Djeca su uživala uz maskote Šarku (Klas d.d.) i lisicu Mazu (AC food).

Na spisku sponzora našli su se i Sofra, Gulšah, Hanuma shop, Sehara, Paperla, Hagi, Rejjan, Balonmania, Set group, Pepper&mint i Lider.

Na obostrano zadovoljstvo, zabava je protekla u najljepšem raspoloženju, a djeca i roditelji su kući ponijeli najljepše bajramske uspomene, kojih će, kako organizatori najavljuju, biti još mnogo u budućnosti.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno