Zenica

VIDEO+FOTO: Miting podrške narodu Palestine u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Udruženja pordica šehida i pogunulih boraca te udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan i policijska značka“ Zenica danas je u Zenici na trgu Alije Izetbegovića pred nekoliko stotina zeničana održan miting podrške narodu Palestine.

Na samom početku skupu se obratila Nihada Huseinović predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Zenica te istakla kako su se danas okupili prije svega da daju podrćku narodu Palestine koje ubijaju i koje dovode do nestanka, a mi dobro znamo iz protekle agresije na Bosnu i hercegovinu šta znači boriti se za svoju domovinu i dati ćivote za slobodu.

Članovi porodica šehida i poginulih boraca ovom su prilikom položili cvijeće na spomen obilježju Kameni spavač te nakon intoniranja himne države Bosne i Hercegovine skupu se obratio i predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan i policijska znaćka“ Alija Redžić.

Redžić se na samom početku zahvalio okupljenim građanima Grada Zenice što su odvojili svoje vrijeme da u ovim teškim vremenima pruže podršku palestinskom narodu i njihovoj borbi za goli opstanak koji se decenijama odvija na prostoru okupirane Palestine u režiji Izraela i dijela svijeta koji licemjerno posmatra dešavanja u Gazi.

Svoju poruku šalje svim evropskim zemljama da demokracija o kojoj govore ustvari pada na temelju onoga što se odvija u palestini tj. Gazi, jer licemjerno je pozivati se na demokratiju, a podržavati Izrael u namjeri da uništi jedan narod koji se bori za golu egzistenciju i opstanak.

Redžić je poslao poruku i Bošnjacima u Bosni i Hercegovini kako trebaju znati da se sudbina palestinskog naroda sprema i njima. Optužio je Izrael za državni terorizam nad palestincima i pozvao Iraelsku ambasadu u BiH da ovaj njegov govor i poruke prenesu svojim saveznicima.

Na samom kraju Redžić je poručio da se boji samo Boga i da je siguran da je pravda i pobjeda na strani potlačenih palestinaca.

Posljednji govornik na mitngu podrške narodu palestine danas u zenici je bio ratni komandant Armije RBiH gospodin Šerif Patković.

Patković je istakao da živimo u vremenu kada su vrijednosti života uveliko poremećeni. Mi smo danas ovdje u Zenici ne samo da podržimo palestinski narod ili kao našu braću samo zato što su muslimani, nego iz razloga što su oni prije svega ljudi. Jer zamislite samo izjavu jednog od iraelskih visokih dužnosnika koji kada govori o napadu na Gazu da ustvari ubijaju !životinje“.

Zamislite da se druga generacija palestinaca rađa pod okupacijom, da nemate osnovno pravo na lične dokumente, kada doživite da nemate pravo biti čovjek. Zar se takvim ljudima može nešto zamjeriti u njihovoj borbi?!

Izrael u svojoj tzv. Odbrani baca fosforne bombe na djecu palestine, a sutra se nebi libili baciti ni atomsku bombu na gazu, jer u traženju opravdanja oni to uvijek mogu naći će izgovor u toj nekakvoj svojoj demokratiji.

Patković je uporedio časnu borbu pripadnika Armije RBiH sa narodom palestine koji se već decenijama bori za slobodu i samostalnost i ustrajnost na tom putu, a svima onima koji upotrebom neobuzdane sile ubijaju danas djecu u Palestini da znaju da će svima doći posljednji trenutak života i da pravda ako ne na ovom svijetu bit će zadovoljena sigurno na onome drugome vječnom.

Priredio: Bilal Isaković/IMLTV.PRESS



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno