Zločini

VIDEO+FOTO: Migranti koji su izvršili oružanu pljačku u Zenici uhvaćeni u Donjem Vakufu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Migranti koji su izvršili oružanu pljačku u Zenici uhvaćeni u Donjem Vakufu- Dva migranta koja su uhapšena danas na području Srednjobosanskog kantona u večernjim satima prevezeni su prostorije zeničke policije, a sumnjiče se da su prijetnjom oružjem opljačkali sedam drugih migranata u Zenici te se dali u bijeg.

Osumnjičeni za krivično djelo razbojništva nad sedam osoba afroazijskog porijekla (migranata) uhapšeni su danas u poslijepodnevnim satima na području Srednjobosanskog kantona u akciji MUP-a SBK u Donjem Vakufu nakon čega je nad njima zavedena kriminalistička obrada.

Nakon procedure zenička policija ih je preuzela te u večernjim satima dovela u zgradu Policijske uprave I gdje će također biti ispitani u svojstvu osumnjičenih te predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Za Klix.ba je potvrđeno iz više izvora da se radi o osobama koje su sklone činjenju krivičnih djela te da su i ranije posjedovale vatreno oružje s kojim su se čak i fotografisale.

Oni su u petak 13. februara oko 2:30 sati iza ponoći u devastiranoj zgradi društvenog doma “Raspotočje”, koja se nalazi u ulici Sarajevska, uz upotrebu vatrenog oružja (pištolja) izvršili razbojništvo nad sedam sunarodnjaka.

Tom prilikom otuđili su novac i mobilne telefone nakon čega su se dali u bijeg.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno