Zenica

VIDEO+FOTO: Memorandum o razumjevanju TI i Vlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Memorandum o razumjevanju TI i Vlade ZDK – Vlada Zeničko-dobojskog kantona i međunarodna organizacije Tranparency International (TI) potpisali su danas Memorandum o razumijevanju, koji podrazumijeva stručnu i tehničku podršku civilnog sektora uspješnoj realizaciji Vladinog akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Akcioni plan Vlade Zeničko-dobojskog kantona, oslonjen na državnu Strategiju borbe protiv korupcije, preciziraće aktivnosti, nosioce zadataka i rokove u borbi protiv korupcije u svim javnim institucijama i lokalnim zajednicama, istakao je ovom prilikom premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević.

Ovaj dokument, koji će Vlada Zeničko-dobojskog kantona predložiti Skupštini na jednoj od njenih prvih narednih sjednica, podrazumijeva sektorski pristup prevenciji i borbi protiv korupcije u Zeničko-dobojskom kantonu. Zdravstvo, obrazovanje, javne nabavke i zapošljavanje su oblasti sa najviše korupcije, čije posljedice građani najviše osjete, istaknuto je danas.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno