Zenica

VIDEO+FOTO: Međunarodni stručno-naučni skup u Zenici – Sestrinstvo jučer, danas, sutra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Međunarodni stručno-naučni skup u Zenici – Sestrinstvo jučer, danas, sutra – Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici organizuje III Naučno-stručnu konfrenciju sa međunarodnim učešćem ¨Sestrinstvo jučer, danas i sutra¨.

Konferencija je okupila izlagače iz 10 različitih zemalja sa preko 60 različitih naučno-stručnih radova koji će se izložiti tokom trajanja Konferencije.

Ovo je treća po redu konferencija sa ovim nazivom, koja ima za cilj jačanje sestrinskog poziva, ali i ukupno osnaživanje zdravstvenih nauka na našem prostoru.

Značaj i novina ovogodišnje Konferencije ogleda se u tome da je drugi dan konferencije rezervisan za studente tj za takmičenje studenata iz oblasti teoretskog i praktičnog znanja kao i za učešće na radionicama koje se organiziraju u sklopu programa.

Studijski program Zdravstvene njege Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici u prethodnom periodu sproveo je niz aktivnosti na unapređenju nastavnog procesa u oblasti sestrinstva kao što je usklađivanje sa EU Direktivom o reguliranim profesijama, otvaranjem trening centra za praktične vještine i nizom drugih elemenata.

Konferencija Sestrinstvo ¨Jučer, danas i sutra¨ predstavlja odraz dvogodišnjeg rada na unapređenju i razvoju studijskog programa Zdravstvena njega Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. U sklopu ove godine učestvuju izlagači iz Turske, Slovačke, Albanije, Belgije, Grčke itd…

Pogledajte izjave učesnika:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno